19-åring holder gullhåpet i livet for Viking

1 month ago 21



(Viking-Bodø/Glimt 1–1) Glimt hadde et fast grep om serietittelen. Så dukket 19 år gamle Edvin Austbø opp for andre kamp på rad for Viking.

Foto: Carina Johansen / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 10.08.2024 19:55

Da var det fullstendig kok i Stavanger. I det lufta virket å være ute av hjemmelaget i toppkampen dukket Austbø opp. Akkurat slik han gjorde mot HamKam i forrige serierunde.

– Det var deilig å score, sier Austbø til TV 2.

Om det holder for Viking for å ta opp kampen med Glimt etter 30 kamper? Det skal fortsatt holde hardt. Men nå lever i det minste håpet.

Viking følte nok at de skulle ledet til hvilen:

  • Sander Svendsen fikk det til å eksplodere på hjemmebane da han trodde han hadde sendt Viking i ledelsen tidlig i første omgang. VAR-rommet fant en offside på Zlatko Tripic i situasjonen før scoringen.
  • Samme Tripic skulle bare sende ballen i mål fra elleve meter, men bommet på sin første straffe i Eliteserien siden han misset som Molde-spiller i 2012. Nikita Haikins redning endte også Tripic’ rekke på 20 straffespark på rad i mål, ifølge Sofascore.

– En dårlig straffe. Bra redning av keeper, men vi spiller en god omgang, sa Tripic til TV 2 i pausen.

Kjetil Knutsen var ikke fornøyd og gjorde tre bytter i pausen. Kasper Høgh, Isak Määttä og Fredrik Bjørkan kom inn. Det ga Glimt mer kontroll på banespillet - og til slutt ledelsen.

Håkon Evjen fikk hodet på et innlegg og klarte å snike ballen forbi keeperdebutant Magnus Rugland Ree i Viking-buret. Glimt i ledelsen med sin første sjanse i kampen.

For der Viking til tider kjørte over Glimt i den første omgangen, klarte de seiersvante i gult å hindre de tilløpene som kom fra hjemmelaget. Fredrik Bjørkan var til tider dominant i den omgangen han spilte.

Men Austbø gjør at Viking fortsatt har et realistisk håp om se mot Glimt på tabellen. Vinner Viking sin hengekamp er de fem poeng bak.

Read Entire Article