Warholm tom etter OL-sølvet: – Det svir

1 month ago 24



Karsten Warholm (28) føler han skuffet trener Leif Olav Alnes (67) etter OL-sølvet.

  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 10.08.2024 08:43

– Jeg synes vi legger inn en gull-jobb. Jeg er minst like skuffet på Leifs vegne. Jeg er på en måte maskinen som skal levere det gullet, så klarer jeg ikke det. Jeg kjenner på det – både på mine og hans vegne. Det svir litt.

Det sier Warholm i intervjusonen i kjelleren av Stade de France klokken 23.

En drøy time tidligere så 75.000 tilskuere en skadefri Warholm bli slått i et mesterskap for første gang siden det store gjennombruddetsiden det store gjennombruddetI Rio-OL i 2016 debuterte Warholm med semifinale, han var 17 hundredeler fra finale. Året etter ble han verdensmester. i 2017.

Foruten Alison dos Santos’ VM-gull i 2022, da Warholm fikk sesongen spolert av skade, har nordmannen dominert 400 meter hekk siden:

  • OL-gull og verdensrekord i Tokyo i 2021: 45,94.
  • VM-gull i 2017, 2019 og 2023.
  • EM-gull i 2018, 2022 og 2024.

Men i Paris var den amerikanske rivalen Rai Benjamin overlegen. Han vant med 46,46 – seks tideler foran Warholms 47,06. Alison dos Santos tok bronse med 47,26.

– Følelsen er ... Hva skal jeg si? Akkurat nå er jeg tom. Dette er det store målet, det er dette man jobber for, det er dette man legger inn innsatsen til, det er her man vil levere. Jeg kjenner på det, sier Warholm til VG.

Han føler på at det viktigste løpet siden OL-finalen i 2021 ikke endte med fargen han har jobbet for – og at det er fire år til neste gang.

Men:

– Jeg har ikke tenkt til å gi meg ennå! Jeg synes dette fremdeles er fantastisk å holde på med. Det er flere høydepunkter som kommer. Slike opplevelser brenner seg også litt fast, og kan få en til å skjerpe seg.

– Revansje i USA (OL i Los Angeles) i 2028?

– Det er planen.

1 av 3Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Etter sølv i OL 2021, VM i 2019 og 2022, samt VM-bronse i 2023, fikk Rai Benjamin sitt første individuelle gull. Fra før har han også ett OL-gull og to VM-gull på 4x400 meter-stafett.

En amerikansk journalist fra storavisen Washington Post, spurte Warholm om det var fortjent at Benjamin «endelig» fikk gullet sitt.

– På dette nivået legger alle sammen ned en jobb som gjør at du kan si de fortjener det. Men den som tar det, er den beste mannen for dagen Jeg fortjener det også i mitt hode, svarer Warholm og legger til:

– Det er ikke veldedighet. Alle gjør det de kan for å være den beste. Nå var det Benjamin. Så klart liker jeg ikke det, men det er sånn det er og jeg må smile litt for sølv også. Nivået er superhøyt.

Rai Benjamin får gratulasjon av Warholm. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB

Siden VM-gullet i Budapest i september i fjor, har Warholm blitt slått i de siste fem løpene mot den beste motstanden.

Warholm mener en bom på hekk ni av ti ødela gullsjansen i Paris. Trener Alnes kalte feilen for «grov».

I kjent stil åpnet nordmannen brutalt hardt og ledet etter syv hekker.

– Det som er litt merkelig for min del, er at jeg ikke har helt trøkket inn på hekk ni som jeg trenger for å være der oppe og slåss om det.

– Tiden til Rai er noe jeg skal matche.

  • Alt fra OL ser du på Max.
  • Få hele OL-programmet her.
Read Entire Article