Warholm om millionene: – Vi fortjener det

1 month ago 24



Friidrettsstjernen Karsten Warholm (28) åpner opp om egen inntekt og sponsorpartnere.

Karsten Warholm mingler etter en paneldebatt i Kongsberg. Foto: Herman Folvik
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 09.08.2024 14:14

– Vi er i en heldig posisjon der vi kan velge selv hvem vi skal jobbe med. Etterspørselen er høy, så vi selekterer hvem som gir mest mening å jobbe med, sier Warholm.

VG var med da Warholm, trener Leif Olav Alnes og manager-mamma Kristine Haddal var i Kongsberg for å inngå en ny sponsoravtale med GKN Aerospace i juni.

Fra før har Warholm kommersielle avtaler med disse selskapene:

  • Puma
  • Extra
  • Gjensidige
  • RedBull
  • Samsung
  • Eviny
  • Tine
  • Philips
  • Infinitum
  • Morris Stockholm.

På toppen kommer også premie- og startpenger fra konkurransene han deltar i. Totalt blir det mange millioner i året:

  • I jubelåret 2021 med OL-gull og verdensrekord sto Warholm med skattbar inntekt på nesten 18 millioner kroner.
  • I ligningstalleneligningstalleneOffisielle tall fra skattemyndighetene som viser en persons inntekt og formue. fra 2022 sto Warholm oppført med 10,3 millioner i inntekt og 4,6 millioner i formue.
  • Underveis i OL viste Warholms aksjeselskap «Sunn Vekst» et årsresultatårsresultatResultatet av et selskaps økonomiske aktivitet over et år, som viser om det har gått med overskudd eller underskudd. for 2023 på 6,5 millioner kroner, opp fra rundt 2 millioner året før. Inntektene nesten doblet seg fra 7,6 til 14,5 millioner.
Karsten Warholm og Leif Olav Alnes i OL-landsbyen i Paris. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Jeg er fornøyd med tallene og jeg synes også at vi fortjener det. Suksessen over tid må betale seg, hvis ikke hadde vi gjort noe feil, sier Warholm.

Han har i flere år dominert på 400 meter hekk. Fredag kveld kl. 21.45 løper han OL-finale i Paris.

Sunnmøringen setter pris på at mange vil samarbeide med ham og ser større verdi i det han og Alnes gjør – utover å løpe rundt en friidrettsbane med ti hindringer på veien.

– Man kommer ikke unna at maksverdien min har økt og pengene spiller en faktor. Det er ikke billig å jobbe med oss, men tanken er at alle skal vinne på det.

Warholm liker best langsiktige partnere fordi han liker relasjoner som varer over tid. Det koster mindre å dra på sponsoroppdrag om det er med folk han kjenner.

Karsten Warholm løper for OL-gull fredag kveld. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

– Er det noen reklameinnspillinger som du ikke er like stolt av ...?

– Noen reklame-innspillinger er kleinekleineNoe som er pinlig eller ubehagelig., men sluttproduktet blir alltid bra synes jeg. Og heldigvis får jeg være meg selv i det meste vi gjør. Jeg gjør mer og mer samarbeid der jeg kan være akkurat den jeg er, ikke gjøre noe tilgjort. Det er en fin posisjon å være i.

Han innrømmer gladelig at han bruker litt tid på økonomien sin.

– Ved siden av trening er det der man legger igjen mest energi. Det er blitt en del av jobben i den forstand at det er det som gjør det lettere å satse.

Men han understreker tydelig:

– Dette mener jeg oppriktig, dette er en viktig beskjed: Jeg skal først og fremst investere alt i prestasjon. Og den dagen den investeringen ikke er det viktigste, er det nok den dagen resultatene begynner å dabbe.

– Jeg bruker ekstremt lite energi, for hvis pengejaget er det viktigste forsvinner fokuset du skal ha. Jeg tror «passion» og jaget etter resultater er årsaken til at vi er på topp. Derfor tror jeg det faktisk er bra å ha en del penger, for da blir ikke det en «issue».

Karsten Warholm og Leif Olav Alnes da de stilte opp med en sponsor i Kongsberg tidligere i sommer. Foto: Herman Folvik

Rundt seg har også Warholm flere kvinner som kan økonomi. Mamma Kristine Haddal er hans manager og styreleder i selskapet «Sunn Vekst». Mormor Elsa Kleppe, som har økonomiutdanning, er også med å styre økonomien. I tillegg er samboer Oda Djupvik, som er i Paris for å heie, sjømatanalytiker i Pareto Securities.

– De vil kun mitt beste. De gjør kun valg som man får igjen for på bunnlinjen, og da snakker jeg sportslig. Det er oppegående folk som kan bidra og ta av lasten for min del, sier Warholm.

Karsten Warholm og Oda Djupvik etter VM-gullet i 2023. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Vinteren 2022 ble det kjent at han kjøpte en funkisbolig rett ved Vigelandsparken i Oslo for 27 millioner kroner. Warholm eier også 2,5 prosent av aksjene i hamburgerkjeden Flamme Burger, ifølge BizWeb.

– Hva bruker du penger på?

– Man prøver å ikke cashe ut alt, men lage en krigskasse også. «Save for the rainy day», sier Warholm.

– Pengene har blitt brukt til ganske lite. Jeg har kjøpt en fin plass å bo som forhåpentlig er mer verdt enn det jeg ga. Men jeg er mer opptatt av det vi kan putte inn i det vi driver med. Ser du i VallhallVallhallarenaen der Warholm trener store deler av året., er det mye utstyr vi har kjøpt. Og vi firer ingenting når vi skal bo på tur. Det nye mat-opplegget Leif Olav og jeg har begynt med koster også.

VG har tidligere skrevet også om hvordan Warholm og trener Alnes deler premiepengene.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin Sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article