Voldtok fem år gammel jente i 2010 – nå er han tiltalt igjen

1 month ago 26



En 34 år gammel mann er tiltalt for seksuell omgang med en fem år gammel gutt i København. I 2010 ble han dømt for seksuell omgang med en fem år gammel jente i Bergen.

 Elias Engevik/TV 2
KØBENHAVN: En 34 år gammel nordmann er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en fem år gammel gutt i København. Foto: Elias Engevik/TV 2

Publisert 02.08.2024 19:04

Saken oppsummert

  • En nordmann er tiltalt for seksuelle overgrep mot en fem år gammel gutt og en jente fra hun var 12 til 15 år.
  • Tiltalen inkluderer også produksjon og distribusjon av materiale som seksualiserer barn.
  • Mannen, nå 34 år gammel, ble tidligere dømt i 2010 for lignende forhold og har sonet ti måneder i fengsel for dette.
  • Forsvarer Stein Erik Ottesen opplyser at tiltalte nekter straffskyld.

Oppsummeringen er laget med kunstig intelligens (KI) fra OpenAI. Innholdet er kvalitetssikret av TV 2s journalister.

I tillegg til seksuell omgang med den fem år gamle gutten er nordmannen tiltalt for å ha hatt samleie med en jente fra hun var 12 til hun ble 15 år gammel. 

Dette forholdet skal ha skjedd før mannen ble dømt for lignende forhold i 2010. Det kommer frem av en fersk tiltale tatt ut av statsadvokatene i Hordaland, Sogn og Fjordane. 

Statsadvokaten anklager også 34-åringen for å ha produsert, oppbevart og videresendt bilder og videoer som seksualiserer barn. 

 Ole Enes Ebbesen / TV 2
BERGEN: Saken, som skal gå for Hordaland tingrett, er foreløpig ikke berammet. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2

Det fjerde og siste tiltalepunktet handler om at mannen skal ha sendt seksuelle meldinger til en person som i meldinger til mannen oppga å være 15 år gammel. 

Nekter straffskyld

– Han har sagt nei på spørsmål om han erkjenner straffskyld, men dette er noe vi må ta i retten, sier mannens forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen.

Advokaten forsvarte 34-åringen også i 2010, da han ble dømt til ti måneders fengsel for å ha fått en fem år gammel jente han var barnevakt for til å masturbere ham. 

Tiltalte var på tidspunktet for overgrepet 18 år gammel. 

Han sonet ferdig straffen sin og ble løslatt i 2011. 

Nå bor 34-åringen i København. Likevel har politiet i Norge siktet ham for nye overgrep i nabolandet. 

Fornærmedes bistandsadvokat, Ann Christin Sjøtun, har ikke anledning til å kommentere denne saken fordi hun er på ferie. Det samme gjelder statsadvokat Asbjørn Onarheim. 

Skyldte på femåringen

I tiltalen er det beskrevet grove overgrep mot en fem år gammel gutt. Handlingene som beskrives skal ha blitt utført i 34-åringens hjem. 

TV 2 er ikke kjent med hvilken relasjon mannen har til gutten. 

I dommen fra 2010 kommer det frem at han voldtok en fem år gammel jente da han satt barnevakt for henne. 34-åringen mente den gangen at han ikke skulle straffes, blant annet fordi det var femåringen som tok av ham buksa. 

Han mente også at femåringen tidligere hadde «utvist yvanlig nysgjerrighet i forhold til kjønnsorgan og seksualitet.»

Lagmannsretten bemerket at det ikke var noen holdepunkter for dette, og at det uansett ikke ville hatt noen betydning for skyldspørsmålet. 

Retten landet til slutt på at mannen, som den gangen var 18 år gammel, skulle dømmes til ti måneder i fengsel. Bortsett fra hans relativt unge alder, fant ikke retten noen formildende omstendigheter. 

Read Entire Article