Viking sikret ett poeng i toppkampen mot Bodø/Glimt etter sen utligning

1 month ago 20

Bodø/Glimt så lenge ut til å reise hjem fra Stavanger med tre poeng.

I det 88. minutt dukket derimot Edvin Austbø opp og banket inn utligningen på SR Bank Arena. Det skjedde etter at Håkon Evjen hadde sendt Glimt i ledelsen en halvtime senere.

– Det var deilig å komme inn og score. Vi vinner ett poeng, men vi skulle gjerne dratt med oss tre på hjemmebane, sa Austbø til TV 2 etter kampen.

Det betyr at Viking tar over annenplass i Eliteserien. Bodø/Glimt topper tabellen med syv poeng.

Straffemiss

Men det var vertene som kom best i gang i Stavanger.

Etter 13 minutter fant Vikings Sander Svendsen veien til mål etter en nådeløs kontring. Etter en VAR-sjekk ble målet imidlertid annullert for offside.

Midtveis i første omgang kunne siddisene tatt ledelsen. Vking-spiss Peter Christiansen var først på en ball i Glimt-feltet og ble felt av Nikita Haikin.

Keeperen gjorde opp for seg på straffesparket og reddet forsøket fra Viking-kaptein Zlatko Tripić.

Vikings Zlatko Tripić under Viking-Glimt i Eliteserien.

Viking-kaptein bommet på straffespark i første omgang.

– Haikin leste den lett. Tripić viste for godt med både fot og kropp hvor han skulle sette ballen, kommenterte TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Etter straffemissen fortsatte hjemmelaget presset mot Glimt-forsvaret og skapte flere muligheter, men lagene gikk målløse til pause.

Knutsen-grep

Glimt-trener Kjetil Knutsen svarte på prestasjonen i første omgang med et trippelbytte. Inn kom Kasper Høgh, og Isak Dybvik Määtä og Fredrik Bjørkan.

Glimt-trener Kjetil Knutsen var tydelig ikke fornøyd med prestasjonen i første omgang, og gjorde grep etter pause.

Kjetil Knutsen under Viking-Glimt.

Kjetil Knutsen var ikke fornøyd med første omgang mot Viking og gjorde tre bytter ved pause. Det ga uttelling, men Viking

Og det lønnet seg.

Innbytter Bjørkan driblet vekk en Viking-spiller og serverte lagkamerat Håkon Evjen på nydelig vis. Narvik-gutten hadde ingen problemer med å nikke ballen i mål fra kort hold.

– Det er et innlegg som hører hjemme i langt større ligaer enn Eliteserien, utbrøt Mathisen.

Glimt-spillere jubler etter Håkon Evjens 1-0 mål mot Viking i Stavanger.

Håkon Evjen og Fredrik Bjørkan kombinerte fint seg imellom på 1–0.

Dukket opp

Like etterpå kombinerte samme duo igjen. Denne gang var debutant Magnus Rugland Ree (20) med på notene fra serielederen og Evjen.

Resten av omgang hadde Bodø/Glimt tilnærmet full kontroll på kampen.

Men på tampen dukket nevnte Austbø opp og utlignet til 1–1. Det skjedde etter en feilpasning fra Bjørkan, som til da hadde vært plettfri.

Vikings unggutt skar innover før han plasserte ballen ved nærmeste stolpe.