Veronica Kristiansen fikk Olivia (1) mellom to OL: – Et lite mirakelbarn

1 month ago 26



Noe av det siste Veronica Kristiansen (34) gjorde før avreisen til Paris-OL var å feire datterens ettårsdag.

 Veronica Kristiansen, datteren Olivia og samboer Adam Devecseri på stranden i Frankrike tidligere i sommer. Foto: SKJERMDUMP FRA INSTAGRAM
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 28.07.2024 11:18

– Hun er et lite mirakelbarn, smiler det mangeårige landslagsspilleren med 180 kamper for Norge. Hun har vært fraværende i to mesterskap, men nå er veteranen tilbake for Norge.

– Det har ikke vært lett. Det har vært hard jobbing etter graviditeten. Jeg er veldig glad for at jeg har kommet dit jeg er i dag, sier hun til VG foran søndagens OL-kamp mot Danmark.

Veien til å bli mor var heller ikke helt enkel. For fem år siden fikk Kristiansen påvist PCOSPCOSPolycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en tilstand som kjennetegnes av symptomer som økt nivå av mannlige kjønnshormoner, mange små blærer (cyster) på eggstokkene og sjeldne og/eller uregelmessige menstruasjoner. Kilde: NHI.no. Kroppens hormoner var i ubalanse. Kristiansen hadde hverken menstruasjon eller eggløsning.

Hun har sagt til Drammens Tidende at hun gråt i bilen til faren sin etter å ha blitt undersøkt. Panikken grep henne.

– Det var en veldig tung beskjed å få. Jeg fikk diagnosen litt senere. De sa bare at bare direkte til meg at «det kan bli vanskelig for deg å bli gravid». I tillegg så fikk jeg beskjed om at siden jeg var i den alderen jeg var (29 år), og ville ha barn, så burde jeg bli gravid fortest mulig.

– Det var vanskelig i forhold til den situasjonen du var sportslig også?

– Ja, og jeg var heller ikke i et fast forhold på den tiden. Så det var tøft, sier hun.

Det var først senere Veronica Kristiansen fant kjærligheten i Adam Devecseri, som tidligere jobbet i klubben hennes, Györ.

 Veronica Kristiansen mener hun har fått en helt annen spilleglede etter å ha blitt mor. Foto: Helene Mariussen / VG

Rett etter OL-bronsen var sikret i Tokyo i 2021 spurte VG henne om hun planla for et nytt OL i 2024.

– Herregud. Jeg har passert 30 år og har to søstre med barn, var det kontante svaret.

Ifølge intervjuet med Drammens Tidende prøvde hun og samboer Adam i over ett år, men hun ble ikke gravid. Høsten 2022 tok paret turen til en fertilitetsklinikk i Oslo.

En hormonsprøyte var det som skulle til.

– Det funket. Jeg er veldig fornøyd med det, sier hun

Omtrent samtidig kom meldingen om at Veronica Kristiansen ikke kom til å spille EM på grunn av en «medisinsk prosess».

– Var det en vanskelig å droppe mesterskap med Norge?

– Nei, det var det så absolutt ikke på det tidspunktet. Jeg ønsket meg veldig barn. Så det var enkelt.

– Tenkte du på OL i Paris den gangen?

– Det hadde nok en baktanke om det, men det var jo ikke sikkert at det ville passe. Det var jo ikke nå eller aldri, men jeg hadde diagnosen PCOS. Det spilte inn. Jeg fikk beskjed om at det kunne bli mer og mer vanskelig desto eldre jeg blir. Jeg følte at tiden var inne. Så passet det jo sånn sett bra i tidsplanen med OL.

Hele femfemSilje Solberg-Østhassel, Veronica Kristiansen, Camilla Herrem, Sanna Solberg-Isaksen og Kari Brattset Dale. av 15 norske OL-spillere har fått barn mellom lekene i Tokyo og Paris.

Veronica Kristiansen kom tilbake på banen for klubben Györ sist høst, men var ikke med da håndballjentene spilte VM i vinter.

 Veronica Kristiansen har spilt ni kamper og scoret 23 mål for Norge siden comebacket i februar. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det var helt fantastisk å få barn. Jeg har en helt annen spilleglede nå som jeg er tilbake i håndballen. Jeg slapper mer av og setter ikke så stort press på meg selv. Jeg vet at jeg har noe som er mye viktigere hjemme, sier hun.

I begynnelsen av juni avsluttet hun klubbsesongen med å vinne Champions League. En måned senere kom OL-uttaket.

Slik blir OL: Sjekk håndballens program og sendetider

– Det er veldig gøy å være tilbake. Jeg var nervøs da jeg kom tilbake på den første samlingen. Men nå føler jeg at jeg har kommet inn i det. Miljøet har alltid vært kjempebra og jentene er snille. Jeg kjenner dem jo godt etter mange år, sier hun.

Hun var blant Norges beste i den tapte åpningskampen mot Sverige. Dustetap kaller hun det overraskende nederlaget.

– Men det er ikke verdens undergang. Det er lag som har tapt flere kamper for å vinne OL. Vi må bare opp på hesten igjen, svarer Kristiansen med erfaring fra 10 mesterskap og fem gull med Norge.

– Det viktigste nå er å ikke grave oss for langt ned, men heller se på det og rette opp de tingene vi kan gjøre noe med, mener hun for en ny skandinavisk batalje i Paris.

Paris er hennes tredje OL.

Landslaget – uten dominante Henny Reistad – filleristet Danmark med 11 mål i de siste testen før OL.

Dagen etter feiret Veronica Kristiansen ettårsdagen til Olivia.

– Til Paris reiser jeg alene og uten barn. Mentalt blir det tøft. Men heldigvis er vi flere jenter som er i samme båt på landslaget. Vi kan støtte oss på hver andre når vi skal være så lenge borte fra de små, sier hun og fortsetter:

– Jeg har prøvd ikke å tenke på det. Det lengste jeg har vært borte fra henne er 10 dager. Det er slik at når du «går inn i boblen» og har dagsplanen og vet hva du skal gjøre, så går det jo fint, tror hun.

– Jeg vet jo at hun har det veldig bra med pappa’n sin hjemme. Jeg er bare litt misunnelig. Han får veldig mye alenetid med henne, sier Veronica Kristiansen med en latter.

  • Alt fra OL ser du på Max!

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article