Vant med ny god tid

5 days ago 10



23-åringen fra Sandnes løp inn til seier på 1500-meteren med tiden 3:30.37.

Frederic Sierakowski / AP / NTB

Saken oppdateres!

Erkerival Josh Kerr stilte ikke til start, men det gjorde blant andre OL-vinner Cole Hocker, bronsevinner og Ingebrigtsens overmann fra sist Diamond League-steve, Yared Nuguse. Narve Gilje Nordås – som ble nummer tolv i Zürich – var også på startstreken i finalen.

Ingebrigtsen løp inn til seier på tiden 3:30.37 – 56 hundredeler foran kenyanske Timothy Cheruiyot – som passerte målstreken hundredelet før den amerikanske OL-mesteren.

– Det var et bra løp. Jeg er glad for å vinne og ta med meg et trofé hjem, sier Ingebrigtsen til NRK.

Foto: Johanna Geron / Reuters / NTB

Ingebrigtsen la seg bakerst helt fra start, men etter litt knuffing jobbet han seg raskt opp i teten og tredjeposisjon.

Ingebrigtsen overrasket feltet med tidspunktet han passerte den siste haren, kenyanske Boaz Kiprugut, og overtok teten. Da snublet Nuguse og mistet farten, og Ingebrigtsen fikk en luke. Denne holdt han unna helt inn til mål.

Gilje Nordås ble nummer åtte med tiden 3:33.02. Nuguse ble nummer seks.

Marokkanske Hicham El Guerroujs verdensrekord på 3:26.00 fra 1998 fikk dermed stå i fred også denne Diamond League-sesongen. Ingebrigtsens 3:26.73 fra Monaco var nærmest.

Det er uvisst om Ingebrigtsen er ferdig med å konkurrere for helgen. Lørdag kommer trolig svaret på om han også stiller til start på halvmaraton i København søndag. Ingebrigtsen har aldri løpt lenger enn 10 kilometer i konkurranse.

– Det vet jeg ikke. Jeg har lekt med tanken om å løpe der flere år, men det har ikke latt seg gjøre. Om jeg skulle gjort det nå, er ikke det heller et perfekt tidspunkt å springe løp to dager før, men vi får se. Kanskje, kanskje ikke, svarer Ingebrigtsen om han stiller til start i København søndag.

Ingebrigtsen har vunnet 5000-meter i OL, 1500- og 5000-meter i EM og satt verdensrekord på 3000 meter med 7:17.15 denne sesongen.

Read Entire Article