Vålerenga-opptur i Obos-ligaen – «kaosmål» avgjorde mot Bryne

1 month ago 38

(Vålerenga - Bryne 1–0) Tidligere landslagsspiss Ola Kamara (34) tvang frem vinnermålet foran hjemmefansen.

Vålerengas Ola Kamara jubler etter at VIF tok ledelsen mot Bryne i andre omgang. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Publisert: 04.05.2024 17:51

Etter å ha blitt hardt presset før pause kranglet Kamara inn ledermålet i andre omgang. En Bryne-klarering havnet rett på Vålerenga-spissen, som via to motspillere maktet å kjempe inn 1–0-scoringen.

– Det er ikke pent, men det er så betydningsfullt for Vålerenga, sa TV 2-kommentator Haakon Thon.

Målet kunne blitt Kamaras første i den kongeblå drakten, men han blir neppe kreditert nettkjenningen. Sondre Norheim var siste Bryne-spiller på ballen og scoret dermed selvmål.

1 av 2Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Tidligere denne uken tok Vålerenga sin første seier på hjemmebane siden 17. september i fjor da de slo Tromsø 1–0 i cupen. Seieren mot Bryne er dermed VIFs første i serien siden september 2023, og lagets første hjemmeseier i Obosligaen.

Men Vålerenga fikk langt fra en optimal start i sommervarmen i Oslo.

I løpet av de første ti minuttene hadde Bryne skapt flere gode sjanser, og etter et lite VIF-press slapp hjemmelaget med skrekken i egen 16-meter.

VIF-keeper Magnus Sjøeng holdte på å rote det til i boksen da Brynes Alfred Scriven snappet opp ballen foran burvokteren. Like etter hamret Lars Erik Sødal et skudd i tverrliggeren og ned på streken. Gjestene fra Jæren var centimeter unna å ta ledelsen midtveis i første omgang.

VIF-keeper Magnus Sjøeng og -kaptein Christian Borchgrevink slapp ikke inn mål her. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Bryne-presset fortsatte i andre omgang.

Rett etter pause måtte Sjøeng ut i full strekk da han reddet Eirik Franke Saunes’ skuddforsøk til corner. På hjørnesparket vartet han opp med en sterk reaksjonsredning da Christian Landu Landu vant hodeduellen i feltet.

Vålerenga slet virkelig på eget gress. Men så løsnet det da Kamara tvang frem matchens eneste mål etter 55 spilte minutter.