USA tar ut tiltale mot Hamas-ledere

1 week ago 10



 David Dee Delgado / Reuters / NTBEt bilde av Yahya Sinwar blir holdt opp under en demonstrasjon under demokratenes landsmøte i august i år Foto: David Dee Delgado / Reuters / NTB

Justisdepartementet i USA har tatt ut tiltale mot flere Hamas-ledere, deriblant Yahya Sinwar, for massakren i Israel 7. oktober 2023.

onsdag 4. september kl. 00:57

Tiltalen, som ble offentliggjort tirsdag, inkluderer anklager om å ha gitt materiell støtte til en utenlandsk terrororganisasjon, samt konspirasjon for å myrde amerikanske statsborgere, skriver Associated Press.

Ifølge tiltalen skal Iran og Libanons Hizbollah ha gitt økonomisk støtte og våpen, inkludert raketter, som ble brukt i angrepet.

Les også: Rapport: Hamas var ikke alene om angrepet mot Israel 7. oktober

– Tiltalen som ble offentliggjort i dag, er bare en del av vår innsats for å målrette alle aspekter ved Hamas' operasjoner, sa justisminister Merrick Garland i en videouttalelse.

Minst tre av de seks tiltalte antas å være døde. Yahya Sinwar, som overtok som leder etter Haniyeh, antas å skjule seg i tunneler under Gaza.

Tiltalen kommer samtidig som Det hvite hus jobber med et nytt forslag til våpenhvile og gisselutveksling mellom Israel og Hamas.

Publisert: 04.09.24 kl. 00:57

Relaterte emner

Read Entire Article