UD ber nordmenn forlate Libanon. - Jeg er dypt bekymret.

1 month ago 21



Foto: Javad Parsa / NTB

Publisert: 28.07.2024 11:21 | Oppdatert: 28.07.2024 11:57

Kortversjonen

Utenriksdepartementet har sendt ut en melding til alle norske statsborgere som oppholder seg i Libanon, med en oppfordring til å reise ut av landet.

– Jeg er dypt bekymret over utviklingen i regionen. En opptrapping av konflikten mellom Israel og Hizbollah kan representere et vendepunkt i konflikten, skriver utenriksminister Espen Barth Eide i en uttalelse.

Utenriksdepartementet frarådet også alle reiser som ikke er strengt nødvendige, til hele Israel.

Israels utenriksminister: – nærmer seg fullskala krig

Det israelske militæret opplyser at de har angrepet Hizbollah-mål «langt inne på libanesisk territorium og i det sørlige Libanon» med fly. Dette skjedde etter et angrep på en fotballbane i Majdal Shams på de israelskokkuperte Golanhøydene.

I en telefonsamtale med lederen for det drusiske samfunnet i Majdal Shams lovet Israels statsminister Benjamin Netanyahu at Hizbollah vil betale en høyere pris for angrepet som drepte barna enn noen gang før.

Israels utenriksminister Israel Katz uttalte til nettstedet Axios at det nå nærmer seg fullskala krig med Hizbollah og Libanon etter lørdagens angrep.

– Hizbollah-angrepet i dag overskrider alle røde streker, og vår respons vil være tilsvarende, sa den Israelske utenriksministeren. IDF-talsperson Hagari sier det var det dødeligste angrepet mot Israel siden Hamas-angrepet i oktober i fjor, og at de var i gang med å forberede et gjengjeldelsesangrep.

Read Entire Article