Tyver stjal mobiltelefoner for 400.000 kroner fra kjøpesenter

1 month ago 14



– Vi vil rette en oppfordring til liknende typer butikker om å få opp guarden. Det bør ikke være uventet at man kan få liknende besøk i nær fremtid.

Det forteller operasjonsleder Christian Svarstad i Innlandet politidistrikt til NRK etter at en butikk på kjøpesenteret CC i Hamar onsdag ble frastjålet mellom 20 og 25 mobiltelefoner.

Politiet mener tre personer samarbeidet om tyveriet. To kvinner skal ha oppholdt en ansatt i butikken, mens en tredje mannlig medhjelper snek seg inn på bakrommet og stjal et større antall iPhone 15 som lå i en åpen safe.

Safen var åpen fordi den ansatte skulle vise kvinnene en telefon.

Etterforsker tyveriet

Politiet etterforsker nå tyveriet. Politiet opplyser at de tre snakket gebrokkent engelsk og at tyveriet fremstår som godt planlagt og gjennomført.

– Det viser seg at det dreier seg om tyveri av verdier for ca. 400.000 kroner. Vi har foretatt avhør og innhenter videoovervåkning, forteller politiadvokat Julie Dalsveen.

Politiet jobber nå med identifisering av gjerningspersoner.

Ser alvorlig på saken

Telia Norge bekrefter ovenfor NRK at butikken deres på Hamar ble utsatt for tyveri og at det ser ut til å være utført av profesjonelle kriminelle.

Vi ser svært alvorlig på hendelsen og saken er nå under etterforskning hos politiet. Videre får de ansatte oppfølging etter hendelsen, sier informasjonssjef Daniel Barhom.

Han forteller at Telia jobber kontinuerlig med å forhindre tyverier i sine butikker, både gjennom opplæring av ansatte og sikkerhetstiltak. Barhom sier også at de opplever mindre tyveri enn tidligere.

Vi vil nå gjennomgå våre sikkerhetsrutiner for å se om det er behov for ytterligere tiltak i lys av denne hendelsen, opplyser Barhom.

Daniel Barhom, informasjonssjef, Telia

Informasjonssjefen i Telia sier de er kjent med tyveriet på Hamar og at de vurderer tiltak i etterkant.

Foto: Telia

Publisert 01.08.2024, kl. 13.59

Read Entire Article