Tvillinger drept i israelsk bombeangrep

1 month ago 17



Asser og Ayssel ble bare fire dager gamle.

torsdag 15. august kl. 07:55

Kortversjonen

  • Nyfødte tvillinger og deres mor og mormor ble drept i et israelsk luftangrep nær byen nær byen Deir al-Balah på Gazastripen tirsdag.
  • Flere mennesker ble drept i hjemmene sine i et annet angrep i Khan Younis natt til tirsdag.
  • Helsemyndighetene i Gaza opplyser at 115 nyfødte har blitt drept i området siden krigen startet.
  • Israel skylder på Hamas for bruk av sivile områder til militære mål.

Sorgen herjer i kroppen til Mohamed Abuel-Qomasan. Den nybakte faren var i ferd med å registrere sine fire dager gamle tvillinger ved et myndighetskontor, da et israelsk luftangrep traff familien hans tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AP. Historien er også gjengitt i The Guardian.

Angrepet skjedde i hjemmet deres, nær byen Deir al-Balah på Gazastripen.

I huset befant Mohameds kone Joumana Arafa seg, sammen med moren og parets nyfødte tvillinger Asser og Ayssel. Alle ble drept.

Nyhetsbyrået AP traff den sørgende Mohamed i en sykehuskorridor. Da holdt han fortsatt fødselsattestene til barna i hendene. Mohamed hadde nettopp fått telefon fra naboer som varslet om bombingen.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, sier en fortvilet Mohamed til AP.

– Jeg fikk beskjed om at det var en granat som traff huset.

Ekteparet Mohamed og Joumana hadde tidligere flyktet fra Gaza by etter ordre fra israelske myndigheter. De søkte tilflukt i et område de trodde var trygt, men ble likevel rammet av det fatale angrepet.

Helsemyndighetene i Gaza opplyser at 115 nyfødte har blitt drept i området siden krigen startet.

Mange barn er nå foreldreløse, og noen er så små at de ikke vil ha noe minne om dem de har mistet.

AP skriver at natt til tirsdag drepte et israelsk luftangrep nær Khan Younis ti personer, deriblant foreldrene og de fem søsknene til tre måneder gamle Reem Abu Hayyah.

Foto: Mohammed Salem / Reuters

– Det er ingen igjen bortsett fra denne babyen, sier tanten hennes, Soad Abu Hayyah, til AP.

– Siden i dag tidlig har vi prøvd å mate henne med morsmelkerstatning, men hun vil ikke ha det, fordi hun er vant til morens melk, forteller tanten.

Foto: Mohammed Salem / Reuters

Siden krigen startet 7. oktober i fjor har nesten 40 000 palestinere blitt drept i Gaza, ifølge det palestinske helsedepartementet.

Israel hevder de forsøker å unngå sivile tap, og legger skylden på Hamas som de mener bruker sivile områder til å skjule militære mål.

Det israelske militæret har ikke svart på Aps henvendelser i denne saken.

1200 mennesker ble drept av Hamas-soldater i det sørlige Israel 7. oktober i fjor. Angrepet førte til en kraftig eskalering i den langvarige konflikten i regionen, og massive israelske angrep på Gazastripen.

Read Entire Article