Turbulens-flyet falt 54 meter

4 weeks ago 21



KASTET RUNDT: Slik så det ut i flyet etter den kraftige turbulensen. Foto: Stringer / Reuters / NTB

Et Singapore Airlines-fly, på vei fra London til Singapore, opplevde kraftig turbulens. Mer enn 30 ble skadet, og én person omkom.

  • Bilde av Øystein David Johansen
onsdag 29. mai kl. 12:59

Et Singapore Airlines-fly, på vei fra London til Singapore, opplevde kraftig turbulens over Myanmar. Flyet, en Boeing 777-300ER, med 211 passasjerer og 18 besetningsmedlemmer, måtte nødlande i Bangkok.

– Flyet opplevde en rask endring i tyngdekraften (G). Dette førte sannsynligvis til at passasjerer som ikke hadde på seg sikkerhetsbelte, ble slynget opp i luften, opplyser Singapores transportministerium i en uttalelse.

Les også: Passasjerene forteller om skrekkflyvningen

Den vertikale akselerasjonen endret seg fra negativ 1,5G til positiv 1,5G i løpet av fire sekunder, noe som førte til at flyet falt 54 meter på 4,6 sekunder.

En 73 år gammel passasjer døde av et mistenkt hjerteinfarkt, og 26 passasjerer er fortsatt innlagt på sykehus i Bangkok. Blant de innlagte er det personer med ryggmargsskader, hode- og hjerneskader.

Ifølge passasjerer skal flere ha blitt slengt opp i taket da turbulensen inntraff. Bilder fra kabinen viser rifter i panelene over setene, mens oksygenmasker og bagasje lå strødd.

Publisert: 29.05.24 kl. 12:59Oppdatert: 29.05.24 kl. 12:59

Relaterte emner

Les også

Read Entire Article