Tupperware-partyet er over: Kan nærme seg konkurs

2 days ago 8



Selskapet har holdt stand siden 1946. Men rykter skal ha det til at lokket nå skal legges på boksen for siste gang.

Foto: SCOTT OLSON / AFP / NTB

Publisert:

Oppdatert for mindre enn 10 minutter siden

Tupperware Brands forbereder seg angivelig for å gå til skifteretten, allerede denne uken, skriver Bloomberg sent mandag kveld. Nyhetsbyrået siterer anonyme kilder med kjennskap til planene.

Nyheten sendte Tupperware-aksjen i fritt fall minutter før Wall Street stengte for kvelden. Aksjen falt hele 57,5 prosent. Fallet fortsetter i etterhandelen.

Ifølge Bloomberg planlegger selskapet å gå til retten for å be om såkalt konkursbeskyttelse etter at det har brutt sine lånebetingelser, og sikret seg juridiske og finansielle rådgivere.

Selskapet har rundt 700 millioner dollar (7,4 mrd. kroner) i gjeld. Tidligere i år ble det enige med långivere om å justere litt på lånebetingelsene etter at det brøt de, men selskapet har fortsatt ikke klart å betale for seg.

Selv om planen nå er å gå til skifteretten, kan dette endre seg. Tupperware har ikke kommentert opplysningene Bloomberg legger frem.

Ryktene kommer etter at selskapet, som ble grunnlagt av Earl Tupper i 1946, har slitt finansielt det siste året. I april i fjor ble det kjent at selskapet hadde akutt kontantmangel, og at det var fare for at driften ville opphøre. Siden den gang har man altså jobbet iherdig for å redde selskapet.

Read Entire Article