Tror ikke Brann får beholde landslagsjuvelen: – Har overrasket veldig mye

1 week ago 8



En turbulent karriere har omsider ledet Brann-spiller Felix Horn Myhre (25) til landslaget.

Felix Horn Myhre feirer sitt første landslagsmål med kompis David Møller Wolfe og tilrettelegger Alexander Sørloth. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 11.09.2024 07:13

6. september 2022. Felix Horn Myhre startet på midtbanen for Brann i OBOS-ligaen mot Åsane.

To år og tre dager senere spiller han sin andre landskamp - og scorer. Bare tre dager etter at han på VG-børsen ble kåret til Norges beste i debuten.

– Det var en veldig spesiell opplevelse for meg. Det var et stort øyeblikk, rett og slett, sier Felix Horn Myhre til VG etter kampen mot Østerrike.

Målet fikk han servert av Alexander Sørloth, som serverer lovord om Brann-profilen.

– Felix har overrasket meg veldig mye. Han er en veldig god fotballspiller, og i dag er han sikker på labben. Felix har imponert meg, sier Sørloth til VG.

I Brann spiller Horn Myhre indreløper. Mot Østerrike startet han i en mer uvant rolle på venstre kant. Like foran sin gode venn og gamle lagkamerat fra Brann David Møller Wolfe.

– Per dags dato er han Eliteseriens beste spiller, sier Wolfe til VG.

Han er glad for å se kompisen slå seg inn på landslaget, men vil ikke ha sin tidligere lagkamerat til sin nåværende klubb AZ Alkmaar.

– Nei, jeg er Brann-supporter så jeg prøver å få han til å bli i Bergen, men jeg skjønner at han kanskje er på vei til større ting. Jeg tror du kunne kastet han inn i hvilken som helst liga i verden, sier Møller Wolfe.

En som derimot kunne tenkt seg å bli lagkamerat med Horn Myhre på klubbnivå er Patrick Berg som ble spurt om det var svakt av Bodø/Glimt å ikke hente 25-åringen.

– Ja, men det er vel ikke for sent, får vi håpe.

– Er dere klare til å prøve igjen? spør VG med tanke på at han i sommer var aktuell som Albert Grønbæk sin erstatter i Bodø/Glimt.

– Det skal du ikke se bortifra, fortsetter Berg, som var lagkamerat med Horn Myhre da sistnevnte var på et kort lån der i 2019.

Patrick Berg

Bodø/Glimt og det norske herrelandslaget

Selv om målscoreren bare er 25 år gammel, har veien vært lengre enn flere trodde da Horn Myhre debuterte for moderklubben Ullern for 10 år siden.

I 2016 var 17-åringen allerede godt kjent utenfor landegrensene, og var blant annet på prøvespill i talentfabrikken Ajax. I stedet falt valget på Kjetil Rekdal og Vålerenga.

– Der følte jeg ikke at jeg fikk ut det jeg kunne, og klarte ikke spille meg inn på laget noe særlig. Jeg følte på litt stagnering en periode, forteller han selv etter kampen mot Østerrike.

De neste årene var preget av benketilværelse og innhopp i Eliteserien for midtbanespilleren. Men en fast plass på laget kom aldri. I 2020 ble Dag-Eilev Fagermo trener for hovedstadsklubben og Horn Myhre ble forsøkt som back.

– Jeg prøvde å gi beskjed om at det ikke var det jeg hadde lyst til, og jeg er glad for at jeg ikke gjør det lenger, forklarer han nå.

Det en gang store fotballtalentet som har 30 aldersbestemte landskamper begynte å tvile på seg selv.

– Det tenker man ofte. Når man er ung, drømmer man om store klubber, og så blir man 23–24–25 år og sitter på benken i Vålerenga. Da er det ikke så lett å plutselig bli verdens beste lenger, reflekterer midtbanespilleren.

Gjennombruddet kom aldri på Valle, og turen gikk videre til Brann, et valg Horn Myhre er glad for den dag i dag.

– Det var kjempeviktig. Jeg trengte et miljøskifte, og å prøve noe nytt. Jeg hadde kanskje godt av et nedrykk også, for å kjenne på mestringsfølelse, å få spille på meg selvtillit.

Nå frykter Bergens Tidenes sportskommentator Anders Pamer at hans dager i Bergen går mot slutten.

– Sjelden har en ener pekt seg ut på et mer tydeligvis enn han i dette Brann-laget. Nå tror jeg kanskje han har 10–11 kamper igjen for Brann og så er det farvel. Jeg er ikke trygg på at han spiller neste sesong i Brann, sier aviskommentatoren i podkasten «Ballspark».

Selv tar hovedpersonen spekulasjonene om fremtiden med stoisk ro.

– Nå er ikke overgangsvinduet åpent, så jeg trenger ikke tenke på noe annet enn at jeg spiller for Brann i høst, og akkurat nå er jeg veldig fornøyd der.

Read Entire Article