Trond (75) omkom i båtulykke: Siktet båtfører kjørte på autopilot – etterforskes for nettsurfing

1 week ago 7



 PRIVATRYKKET UT: Her er et redningshelikopter ved ulykkesstedet i Ytre Oslofjord søndag 23. juni. Motorbåten som var involvert i ulykken ligger til høyre for seilbåten, som sank. Foto: Foto: PRIVAT

Politiet mener båtføreren kjørte på autopilot i over 20 knop da han krasjet inn i seilbåten til Trond Jensen (75) i Oslofjorden – men han nekter straffskyld for 75-åringens død.

onsdag 4. september kl. 17:50

Kortversjonen

  • Politiet mener båtføreren kjørte på autopilot i over 20 knop da han krasjet inn i seilbåten til Trond Jensen (75) i Oslofjorden – men han nekter straffskyld for 75-åringens død.
  • Båtføreren sier han fulgte med selv om han kjørte på autopilot, men etterforskerne stiller spørsmål ved om han faktisk fulgte med eller om han surfet på Internett.

VG kan nå gi et innblikk i avhøret til båtføreren i 50-årene som er siktet for uaktsom forvoldelse av døden til Gjøvik-mannen Trond Jensen i sommer.

Søndag 23. juni: Båtføreren er på Aker Brygge i Oslo der han har overnattet. Om ettermiddagen setter han kursen hjemover i en cabincruiser. Ferden går utover i Oslofjorden.

I politiavhør forklarer båtføreren at han satt båten på autopilot og anslår farten til å være drøyt 20 knop, ifølge VGs opplysninger. Det tilsvarer en hastighet på 37–38 kilometer i timen.

Han bestrider surfing på Internett.

Et annet sted i Oslofjorden befinner Trond Jensen seg. Den erfarne seileren på 75 år skal til Skjærhalden for å hente kona si.

Der dukker han aldri opp.

Isteden hentes 75-åringen av et redningshelikopter, etter at seilbåten hans blir påkjørt av en cabincruiser mellom Rødtangen og Langøya i Ytre Oslofjorden.

Ifølge VGs opplysninger døde Jensen momentant i sammenstøtet.

Overfor politiet hevder båtføreren at han fulgte med selv om han kjørte på autopilot – og forklarer at han trodde at han kjørte på et skjær, får VG opplyst. Båtføreren nekter straffskyld for anklagene i siktelsen.

– Min klient erkjenner ikke straffeskyld for uaktsom forvoldelse av en annens død. Ut over dette ønsker jeg ikke å gå inn på hans forklaring til politiet da dette fortsatt er en pågående etterforskning, sier båtførerens forsvarer, advokat Ann Johnsen, til VG.

 PRIVATOMKOM: Trond Jensen (75) fra Gjøvik. Foto: Foto: PRIVAT

Nekter

I løpet av etterforskningen har politiet tatt beslag i det elektroniske utstyret i cabincruiseren som var involvert i ulykken og elektroniske enheter som knyttes til båtføreren. En gjennomgang av utstyret i båten bekrefter at farten var mellom 20–22 knop, noe som tilsvarer en hastighet på mellom 37–40 kilometer i timen, får VG opplyst.

Politiet har også saumfart båtførerens elektroniske enheter. Resultatet av disse undersøkelsene har fått etterforskerne til å stille spørsmål ved om båtføreren faktisk fulgte med da han kjørte på autopilot eller om han surfet på Internett, ifølge VGs opplysninger.

I politiavhør bestrider båtføreren at han var på Internett – og gjentar at han fulgte med, får VG opplyst.

Politiadvokat Tone Bysting i Oslo politidistrikt sier til VG at hun ikke kan kommentere en straffesak som de har under etterforskning.

– Og jeg ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, sier politiadvokaten.

VG har forelagt opplysningene i denne saken for bistandsadvokaten til avdødes familie, Helge Hartz. Han ønsker ikke å gi noen kommentarer på nåværende tidspunkt.

Read Entire Article