Tredje strake seier for Mol og Sørum – viser form før cupspillet

1 month ago 29

Anders Mol og Christian Sørum viser form på sandvolleyballbanen i forsøket på å forsvare OL-tittelen. De vant også sin tredje kamp i gruppespillet.

Anders Mol (til v.) og Christian Sørum går fra seier til seier i OL. De vant alle tre kamper i gruppespillet uten å avgi sett. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Fredag kveld ble nederlenderne Matthew Immers og Steven van de Velde feid av banen i to strake sett med sifrene 21-16, 21-19.

I første sett rykket nordmennene fra 4-3 til 9-3 ved å vinne fem poeng på rad. De hadde for det meste full kontroll. Da nederlenderne på 15-8 vant tre poeng på rad, tok de norske timeout. Motstanderne ga seg ikke, og fra 17-12 vant de igjen tre poeng på rad, men da syntes Mol og Sørum det var nok.

Et velplassert vinnerslag, en flott blokk og et serveess ga fire settballer på 20-16, og på den første slo nederlenderne i nettet.

Fikk kamp

I neste sett ledet Nederlad innledningsvis, men de norske grep kommandoen og hadde 12-9. Så vant Nederland igjen tre poeng på rad og utlignet. Settet ble det jevneste for Mol og Sørum i OL, men motstanderne fikk ikke ledelsen igjen.

Immers og van de Velde er de første som har scoret flere enn 16 poeng i et sett mot nordmennene i Paris-OL.

Tidligere er de chilenske fetterne Marco og Esteban Grimalt og den italienske duoen Alex Ranghieri/Adrian Carambula slått, også det i to strake sett.

Ble buet ut

Ved presentasjonen av spillerne før kampen var det som vanlig buing mot Steven van de Velde, som er en omstridt OL-deltaker.

I 2016 ble nederlenderen dømt for voldtekt av en 12-årig britisk jente. Han har sonet fengselsstraffen, men mange har reagert på at han får representere Nederland på sandvolleyballbanen i OL.

Alle de tre andre lagene i gruppa tapte 0-2 for Norge, mens de endte med en seier og ett tap i sine øvrige kamper. Immers og van de Velde slår følge med nordmennene rett til åttedelsfinale som gruppetoer på best settforskjell.