To sitter fast på fjelltopp: Redningsfolk må avbryte.

1 month ago 18



To personer sitter natt til fredag skårfast på Store Skagastølstind. Fjellet, som er Norges tredje høyeste fjell, rager 2405 meter over havet. Foto: Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB

Publisert: 26.07.2024 09:54

En 58 år gammel kvinne og en 60 år gammel mann fra østlandsområdet sitter skårfast på toppen av fjellet Store Skagastølstind i Luster kommune.

Politiet og redningsmannskaper gjør det de kan for å få berget ned de to, men akkurat nå er situasjonen svært krevende og det er ikke mulig å ta seg opp de siste 200 meterne.

En alpin redningsgruppe ble sendt mot stedet ved 04-tiden i natt.

Fredag morgen opplyser politiet at mannskap fra redningsgruppen måtte avbryte sitt forsøk på å nå toppen. De stanset ved ca. 2200 meter og kommer seg ikke videre på grunn av værforholdene.

Klokken 09.44 skriver politiet at redningsaksjonen pågår fortsatt, men akkurat nå er det på grunn av værforholdene ikke mulig å ta seg helt opp på toppen. Det blir flydd inn ytterligere klatrere fra alpin fjellredningsgruppe i fra Sogn.

Det er rundt 0 grader, blåser og regner og er svært krevende forhold.

Forholdene vurderes fortløpende – håpet er at det kanskje kan bli et værvindu som gjør at helikopter kan benyttes, skriver politiet i en melding.

Det har vært sporadisk kontakt med de to på toppen gjennom telefon, siste kontakt var ved 08.30-tiden. De er nedkjølt, er våte og kalde, tynt kledd og har ikke mat.

Store Skagastølstind er med sine 2405 meter Norges tredje høyeste fjell – og det høyeste som innebærer klatring for å komme til topps. Fjellet ligger vest i Jotunheimen.

Read Entire Article