To nye panda-diplomater

1 month ago 28



Foto: SANDY HUFFAKER / AFP / NTB

San Diego Zoo rullet torsdag ut den røde løperen for sine nye kjendisbeboere torsdag.

fredag 9. august kl. 02:53

To gigantiske pandaer, de første til å komme inn i USA på to tiår, ble vist frem for publikum for første gang, skriver AP News

Pandaene, Yun Chuan og Xin Bao, ankom San Diego i juni. De har tilbrakt de siste månedene med å venne seg til sitt nye hjem.

Kinas regjering har lenge lånt ut pandaer til dyreparker rundt om i verden i en praksis kalt «pandadiplomati». Disse lodne ambassadørene har lenge vært et symbol på vennskapet mellom USA og Kina, helt siden Beijing ga et par pandaer til National Zoo i Washington, D.C., i 1972.

Foto: SANDY HUFFAKER / AFP / NTB

De siste årene har imidlertid Kina sluttet å fornye pandalån til dyreparker og kalt hjem dyrene de hadde gitt til vestlige land etter hvert som forholdet surnet. San Diego Zoos tidligere pandaer dro i 2018 og 2019.

– Det handler om noe mye dypere, mye rikere, enn bare de to vakre pandaene vi feirer, sa guvernør Gavin Newsom under åpningsseremonien, i følge AP News.

– Det handler om å feire vår felles menneskelighet.

I februar kunngjorde China Wildlife Conservation Association at de ville sende to pandaer til San Diego og signere avtaler med dyreparken i Madrid.

Som en del av låneavtalen betaler amerikanske dyreparker vanligvis 1 million dollar i året til Kinas innsats for bevaring av dyreliv, og alle unger født i USA må returneres til Kina innen de er fire år gamle.

Publisert: 09.08.24 kl. 02:53

Relaterte emner

Read Entire Article