Tegn til at venstreekstremister sto bak togsabotasjen

1 month ago 29



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Frankrikes innenriksminister: Tegn til at venstreekstremister sto bak togsabotasjen

    Flere mistenkte er identifisert i forbindelse med sabotasje av SNCF jernbanenettverk, ifølge Reuters.

    Les mer om saken her.

    – Vi har identifisert flere personer, sier innenriksminister Gerald Darmanin til fransk TV 2.

    Det var natt til fredag at det franske togsystemet ble lammet av det franske myndigheter omtalte som et «ondsinnet angrep» rettet mot høyhastighetstogene, TGV.

    Ødeleggelsene førte til store forsinkelser og innstillinger. Aftenpostens reporter i Paris melder om mange sperringer og politi på alle hjørner i området ved Notre-Dame. Transportminister Patrice Vergriete omtaler aksjonene som sabotasje og kriminelle handlinger.

  • Foto: Vico / AP / NTB

    Indonesias president Joko Widodo tilbrakte sin første natt i det ørneformede palasset i den foreslåtte nye hovedstaden Nusantara.

    Jokowi prøver å fullføre hovedstadsprosjektet før han går av i oktober. Prosjektet møter forsinkelser, mangel på utenlandske investeringer og andre utfordringer.

    Presidenten sov ikke godt første natten, men sa at vann, strøm og internett nå er tilgjengelig. Prosjektet, verdt 32 milliarder dollar, ligger på Borneo, 1200 km fra Jakarta.

  • Gram til VG: – Følger nøye med

    – Selv om denne hendelsen i Russland ikke påvirker norsk sikkerhet direkte, følger vi nøye med på utviklingen i våre nærområder, skriver forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til VG.

    Utsagnet kommer etter det påståtte Ukrainske angrepet på en flybase på Kola-halvøya i Russland.

    Det er bare 20 mil fra grensen til Norge. Gram sier regjeringen har blitt oppdatert på hendelsen gjennom helgen.

  • Venezuelas opposisjonsleder bestrider det offisielle valgresultatet

    Opposisjonslederen Maria Corina Machado bestrider det offisielle valgresultatet i Venezuela som viser seier til Nicolás Maduro. Hun mener Edmundo Gonzalez vant.

    Machado hevder at Gonzalez fikk 70 prosent av stemmene.

    Valgmyndighetene i landet meldte like over midnatt lokal tid at Maduro, som har sittet ved makten siden 2013, vant valget med 51,2 prosent av stemmene.

    USAs utenriksminister Antony Blinken sier at det er «alvorlige bekymringer» om at valgresultatet ikke gjenspeiler folkets vilje.

  • Valgmyndigheter: Maduro vant valget i Venezuela

    President Nicolás Maduro i Venezuela vant valget med 51,2 prosent av stemmene, ifølge valgmyndighetene i landet.

    Maduro har sittet ved makten siden 2013, og han er nå blitt valgt for seks nye år.

    Les mer her.

  • Opposisjonsleder i Venezuela ber folk være på vakt mot juks

    Opposisjonsleder Maria Corina Machado ble utestengt fra å stille til valg i januar.

    Opposisjonsleder Maria Corina Machado ble utestengt fra å stille til valg i januar. Foto: Matias Delacroix, AP/NTB

    Opposisjonsleder Maria Corina Machado i Venezuela ber folk forbli ved stemmelokalene for å sørge for at opptellingen går riktig for seg. Natt til mandag norsk tid har stemmelokalene stengt. Valget er preget av frykt for at president Nicolás Maduro skal jukse seg til seier.

    Maduro har hatt makten siden 2013. Tidligere i juli snakket han om muligheten for et blodbad etter valget, men de siste dagene har han tonet ned retorikken. Ved stemmeurnen sa presidenten at han kom til å akseptere valgresulta

  • Nordmann tiltalt i Sverige for miljøkriminalitet

    En nordmann i 60-årene er tiltalt for dumping av miljøavfall på sin tomt i Sverige. Han er også tiltalt for hvitvasking. Sammen med fire svenske menn er han tiltalt for grove brudd på svensk miljølovgivning.

    35. 000 tonn med farlig miljøavfall skal ha blitt tømt i en tidligere gruve på eiendommen hans i Mellerud kommune, en times kjøretur fra norskegrensen. Det skriver Nationen.

    Avfallet skal blant annet stamme fra komme fra knust skrapjern etter bilvrak. De fem skal ha tjent opp mot 12 millioner kroner på å dumpe massene utenfor et lovlig lagringssted.

    Den norske statsborgeren skal ha tatt imot 3,3 millioner svenske kroner på sin private konto og forsøkt å skjule at midlene kom fra kriminell virksomhet, ifølge tiltalen. Tre av mennene samt en kvinne er også tiltalt for hvitvasking av penger.

    Både bruddene på miljølovgivningen og hvitvaskingen har en øvre strafferamme på seks års fengsel i Sverige.

  • Færre plastposer på britiske strender etter avgift

    Antall plastposer som blir funnet på britiske strender, har falt med 80 prosent sammenlignet med 2014.

    Ifølge Marine Conservation Society blir detfunnet én plastpose pr. 100 meter på strendene i snitt. For ti år siden var antallet fem poser. Det skriver The Guardian.

    Organisasjonen sier at nedgangen utvilsomt kan knyttes til innføringen av poseavgift. Avgiften er blitt innført mellom 2011 og 2015, og prisen på plastposer er mellom 5 og 25 pence (mellom 70 øre og 3,50 kroner etter dagens kurs).

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 24.07.2024 12:36

Read Entire Article