Tar pause fra landslaget

1 month ago 22



Nora Mørk fikk endelig OL-gullet rundt halsen. Det fikk også bestevenninnen Stine Bredal Oftedal – som avslutter karrieren. Nå svarer Mørk på sin egen fremtid.

MAXIM THORE / BILDBYRÅN

I sluttminuttene før OL-gullet var en realitet, lot Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk tårene trille.

Én har sagt høyt at hun legger opp. Den andre er usikker på landslagsfremtiden.

– Jeg skal ta en vurdering. Jeg skal ikke stå her og si at jeg har spilt min siste landskamp, men jeg kan heller ikke si at det er mange mesterskap igjen på tanken, det er det nok ikke, sier Mørk til VG.

Til NTB sier hun at hun kommer til å ta en pause:

– En pause er nok lurt. Jeg må se hvor lang den blir. Jeg må få orden på kroppen først. Det er ikke noe gøy å ha vondt, sa hun.

Hun skal spille videre i klubb i to år, påpeker hun til VG.

Under OL har hun slitt mye med leggene, og det har ikke gjort det så enkelt.

– Det har ikke vært superbehagelig, men det har gått akkurat. Det har vært litt vanskelig, men jeg føler likevel at jeg var innstilt på å spille uansett og det har jeg gjort, sier Mørk til VG.

Oftedal mener valget må ligge på Mørk.

– Jeg tenker at det er helt opp til Nora hvordan hun gjør det. Og det har vært, sånn sett, en kamp for henne. Men igjen, hun har en evne til å på en eller annen måte være der når det gjelder, mer enn noe annet, sier Oftedal til VG.

En av Norges aller største stjerner klarte ikke å holde tilbake følelsene da et OL-gull endelig var sikret.

– Det er rart, for det er et øyeblikk jeg har drømt om og sett for meg hundrevis av ganger. Det er surrealistisk, men også veldig fortjent og fantastisk, sier Mørk til VG.

Mørk mener at det har vært et følelsesladet mesterskap. Hele mesterskapet avsluttet i en finale hvor Norge endte med å bli helt overlegen.

Oftedal og Mørk fikk en perfekt avslutning som lagvenninner.

– Det er en kamp jeg kommer til å huske for resten av livet. Vi har grått masse sammen og jobbet masse sammen, og hatt det gøy. Vi visste at denne dagen ville komme, og jeg synes hun taklet det ganske bra, sier Mørk.

Det gjorde heller ikke Oftedal. Se intervjuet her:

Oftedal er stolt over å ha hatt Mørk som lagvenninne og beste venn.

– Vi har kjent hverandre siden vi var små. Hun har alltid vært en helt spesiell håndballspiller med en vinnerskalle utover det vanlige. Å være så tett med henne, og som venninne i tillegg, og alt hun har vært gjennom med skader ... Det er få som imponerer meg som henne, sier Oftedal til VG.

Norges kaptein forteller at duoen har prøvd å skyve følelsene til side.

– Ja, vi har jo på en måte prøvd å ... Vi har prøvd så godt det har latt seg gjøre, da. Å dytte følelsene litt vekk og ikke gå dypt inn i ting. Men ja, vi har hatt noen ganger hvor det rett og slett åpnet seg litt. Og det tror jeg samtidig egentlig var godt for oss, sier Oftedal.

Herrem påpeker at det ikke er noe artig når kroppen ikke spiller på lag.

– Vi må bare se (angående Mørk). Det er viktig at kroppen fungerer. Det er ikke kult at kroppen har vondt når man gjør det man elsker. Det er sånne vurderinger som må bli tatt. Jeg vet godt hvordan det er å ha vondt hele tiden, og det er ikke gøy, sier Herrem til VG.

Read Entire Article