Sveriges klare beskjed til Norge: – Lykke til

1 month ago 35



Sverige fikk en drømmestart på OL da Norge ble påført et sviende tap. Trenerne er helt uenige om hva som skjedde.

 Nathalie Hagman jubler for en av sine åtte scoringer. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 26.07.2024 00:34

– Lykke til i resten av turneringen. Jeg liker Norge, melder den svenske toppscoreren Nathalie Hagman (8 mål) til VG i jubelen.

Etter at de svenske jentene før OL-åpningen erstattet arrangørens madrasser med nytt liggeunderlag har fleipen sittet løst.

– Burde vært sponset av Ikea, meldte Nora Mørk i VG. Mens den verdensomspennende møbelkjedens selv annonserte med at «det går rykter om at de svenskene håndballjentene prøver å ligge seg til seier i Paris».

Det var kanskje nettopp det som skjedde da Norge ble slått 32–28 torsdag kveld.

– Det var veldig morsomt. Jeg synes det er kult. Vi sover veldig bra og er takknemlige for at Ikea finnes, sier Hagman.

33-åringen koste seg i pressesonen etter at Sverige overrasket alle.

Norge inkludert.

– Jeg er irritert over at vi gir fra oss en kamp vi kontrollerer. Vi gir fra oss muligheten til å avgjøre kampen på slutten, sier Thorir Hergeirsson etter det sviende tapet.

Sveriges trener Tomas Axner mener Sveriges godt forberedte spill med 7 mot 6 i angrep7 mot 6 i angrepAngrepsspill hvor laget tar ut keeper for å sette inn en ekstra angrepsspiller ble avgjørende da kampen snudde det siste kvarteret. Han lykkes nesten med det samme i VM-kampen som endte uavgjort i 2021.

Nå traff den kommende klubbtreneren til Nora Mørk og Henny Reistad i Esbjerg, perfekt på sine taktiske disposisjoner. Norsk tremålsledelse ble forvandlet til en klar svensk seier de siste 20 minuttene.

– Jeg mener det ble avgjørende for at vi gjorde 32 mål i denne kampen. Vi kommer til bra sjanser stort sett hver eneste gang, sier Axner til VG.

– Jeg synes vi finner bra løsninger. Vi gjorde ikke mål på bare på en måte, men fikk uttelling over hele banen i 7 mot 6, følger Nathalie Hagman opp.

 Thorir Hergeirsson og Norge gikk på et sviende tap for Sverige. Foto: DAMIEN MEYER / AFP / NTB

Thorir Hergeirsson er ikke enig med svenskene.

– Jeg synes ikke vi hadde så aller verst kontroll på det. Jeg opplever at vi først bommer på sjansene og så «detter litt» på 7 mot 6. Det skjer noen enkle ting mellom forsvaret og Katrine (Lunde, keeper) som vi ikke skal slippe inn, sier landslagssjefen.

– Hvorfor skjer det?

– Jeg vet ikke. Jeg må høre med gjengen. Vi brant mange gode sjanser i den perioden vi kunne dra fra Sverige. Det er helt åpenbart. Bundsen er en god målvakt. Men jeg synes vi skyter unødvendig enkle skudd på henne, sier Hergeirsson og trekker pusten.

Her smetter VG inn for å fortelle at Sveriges målvakt Johanna Bundsen «slo» Katrine Lunde 18–14 i redninger. Altså akkurat den samme forskjellen som i resultatet.

Thorir Hergeirsson puster ut og sier:

– Dette var for enkelt. Vi skyter enkle skudd i mellomhøydemellomhøydeMellomhøyde er omtrent en meter over gulvet. Der keeperen kan bruke både bein og armer for å stoppe et skudd.. Det var ikke kynisk eller smart nok. Definitiv ikke. En målvakt som Johanna spiser opp slike skudd.

– Kommer tapet overraskende?

– Nei, dette er OL. Tapet kommer mot et godt svensk lag som er en god underdog. Dette var ingen bombe. Sverige er et av lagene som kan slå alle de antatt beste på gode dager. Det kan også Tyskland og Nederland.

Sverige ble nummer fire i fjorårets VM og har lenge vært oppunder nivået til Frankrike, Norge og Danmark. Svenskene knuste Russland med 12 mål i åpningskampen i sist OL. Tomas Axner mener det var den beste kampen i hans tid som landslagssjef. Men det ble likevel bare 4. plass etter 17-målstap for Norge i bronsefinalen.

– Nå må vi være ydmyke, sove en god natt og bygge videre på denne kampen, mener den svenske landslagssjefen.

Thorir Hergeirsson sover neppe like godt natten før OL-ilden tennes.

– Vi får se hva vi kan forbedre til Danmark på søndag. Vi har tapt et slag og så kommer det flere slag fremover. Det gjelder å komme opp i ringene igjen, sier landslagssjefen.

Hergeirssons Norge er ikke ukjent med å tape åpningskamper i OL. Det skjedde både i 2012 og 2016. De to mesterskapene endte med gull og bronse for håndballjentene.

Read Entire Article