Studenten som knivstakk to UiO-ansatte dømmes til 7,5 års forvaring

1 week ago 8



Dommen er i tråd med aktors påstand, skriver Khrono.

onsdag 11. september kl. 18:12

Knivstikkingen skjedde i august i fjor, etter et møte med førsteamanuensis Ingunn Björnsdottir og hennes kollega på Farmasøytisk institutt.

Khrono meldte om dommen først.

I august i år startet rettssaken mot mannen, som på det tidspunktet var tiltalt for å ha skåret kvinnen i halsen og stukket henne i magen og overkroppen.

Angrepet skjedde etter at studenten skal ha strøket på eksamen. Da han fikk begrunnelsen, gikk han til knivangrep på lærerne sine.

Retten mener at tiltalte planla knivstikkingen, og skriver i dommen at tiltalte før møtet bestemte seg for å ta med to kniver hjemmefra.

I retten forklarte han at han tok med knivene fordi det kunne hjelpe ham med å bli kvitt sin furstrasjon over å ha strøket på eksamen og frykten for å få en dårlig begrunnelse en gang til, heter det i dommen.

Han har forklart at han mente å skade henne, men ikke å drepe.

Retten finner heller ikke nok bevis for at han prøvde å drepe henne.

I dommen viser de til at han først gikk mot halsen til Björnsdottir, men at han trakk kniven tilbake og i stedet stakk henne andre steder som han oppfattet som mindre farlig.

Kniven var kun millimeter unna hovedpulsåren da den traff Björnsdóttir i halsen. Så ble knivbladet kjørt inn i magen hennes.

– Da var jeg sikker på at jeg skulle dø, sa hun til VG i mai.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article