Strømmeselskapet MyGame tapte 25,4 millioner kroner i 2023

1 month ago 27



Det mye omtalte strømmeselskapet forventer likevel å gå i pluss ved årsskiftet.

 Disse kameraene fra selskapet MyGame, som skulle strømme kamper i blant annet breddeidretten ned til 13 års alder, ble omstridte. Foto: Ole Martin Wold / VG
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 26.07.2024 10:17

MyGame Norge AS hadde et negativt driftsresultat på 25,4 millioner kroner for regnskapsåret 2023.

Det kommer frem i årsregnskapet, nylig offentliggjort i Brønnøysundregisteret.

– Vi har gjort langsiktige investeringer for å bygge opp sportsproduksjoner rundt ny teknologi. Vi tror flere land og medieselskap vil følge etter i de fotsporene vi går, skriver
Lars Setsaa, daglig leder i MyGame, til VG på epost.

– Hvordan har eierne stilt seg til disse underskuddene?

– Eierne støtter fullt opp om strategien vi har lagt og de et langsiktig perspektiv på sine investeringer, svarer Setsaa.

Etter en lengre debatt som følge av omtalen i VG, landet norsk idrett i fjor på å forby strømming av barn og unge under 18 år ved hjelp av MyGame-kameraene.

– Nedre aldersklasse er fremdeles 15 år, der det spilles på et høyt sportslig nivå, og retningslinjene er tydelige, med mer ansvar hos det enkelte særforbund som kjenner sin egen idrett best. Det er bra, uttaler Setsaa og fortsetter:

– Jeg tror panikken som ble skapt er i ferd med å dø ut. Det er ofte slik at ny teknologi er skummelt, men den samme teknologien hjelper også idretten med likestilling- og mangfoldsutvikling. I dag kan vi både vise kvinneligaer og para-idretter på lik linje med herreligaer, fordi ny teknologi gjør det enkelt å produsere høyt volum av kamper.

Det negative resultatet til tross: Med økte inntekter i 2023 har underskuddet gått ned fra 38,9 millioner kroner fra regnskapsåret 2022.

Og i sin årsrapport skriver selskapet at de forventer å gå i pluss fra årsskiftet 2024/25.

– Vi har rullet ut flere kameraer og fått flere brukere, i tråd med de planene vi har lagt. Det siste året har vi produsert over fem tusen kamper for vår egen strømmeplattform og for våre mediepartnere TV 2 og Amedia. Det er vi veldig stolte av.

- Noe annet du vil legge til?

– Jeg håper at mange av de politikerne som i starten lot seg skremme av tabloide overskrifter nå ser hvordan den nye teknologien kan bidra til mangfold og likestilling i idretten. Og entusiasme og idrettsglede for nye generasjoner.

De store underskuddene har likevel ført til at eierne har vært nødt til å sprøyte inn frisk kapital i selskapet.

Ved nyttår var svenske Sportway Media Group den største eieren i My Game Norge med en eierpost på 51,8 prosent. Resten av strømmeselskapet eies av TV 2 (27,5 prosent) og Amedia (20,7 prosent).

Read Entire Article