Stengte kjæresten inne i koffert – dømt for drap

8 hours ago 8



En jury i Orange County i den amerikanske delstaten Florida har funnet 47 år gamle Sarah Boone skyldig i drapet på kjæresten Jorge Torres Jr. (42).

Det skriver statsadvokat Andrew Bain i en pressemelding.

Torres døde etter at kjæresten lukket ham inne i en koffert og nektet å slippe ham ut, før hun gikk og la seg.

Han døde av kvelning.

– Syntes det var morsomt

Det tragiske dødsfallet fant sted i parets felles hjem i Winter Park natt til 24. februar 2020, etter at de begge hadde drukket alkohol. 

Boone hevder at de to bestemte seg for å leke gjemsel. Som del av leken skal Torres frivillig ha klatret inn i den blå kofferten.

– Jeg tenkte at vi åpenbart ikke kom til å få oss noe søvn med det første. Så jeg kom bort mens han prøvde å ligge så flatt som mulig, slik at jeg ikke skulle se at han var der inne, forklarte Boone i retten ifølge NBC.

 Ricardo Ramirez Buxeda / AP / NTB
DØMT: Sarah Boone (47) risikerer livstid i fengsel etter at hun drepte kjæresten sin. Foto: Ricardo Ramirez Buxeda / AP / NTB

– Så lukket jeg liksom bare igjen glidelåsen. Vi syntes det var morsomt og vitset om hvor liten han var som fikk plass inni kofferten.

Videre forklarte Boone at hun først flyttet litt rundt på kofferten med kjæresten inni.

«Jeg får faen ikke puste»

På et tidspunkt falt imidlertid kofferten overende, og ifølge Boones forklaring fant hun da ut at hun skulle konfrontere Torres med mishandlingen hun hevder at han utsatte henne for.

Etter hvert tok hun også frem mobiltelefonen sin og filmet mens kjæresten tryglet om hjelp fra innsiden av kofferten. Flere medier har gjengitt videoen og innholdet av den.

«Dette er for alt du har gjort mot meg», sier hun i klippet.

 Ricardo Ramirez Buxeda / AP / NTB
SLAPP IKKE KJÆRESTEN UT: Sarah Boone nektet å slippe kjæresten ut av kofferten hun hadde stengt ham inne i. Foto: Ricardo Ramirez Buxeda / AP / NTB

Samtidig gjentar en tydelig desperat Torres navnet til kjæresten og ber henne innstendig om hjelp.

«Elskling, jeg får faen ikke puste. På ekte», sier han.

Boone kniser og svarer at det er hans egen feil, og at det er slik hun føler det «når du kveler meg» og «når du er utro mot meg». Til slutt ber hun kjæresten også om å «holde kjeft for faen».

Hevder kjæresten mishandlet henne

Den 47 år gamle kvinnen sier at hun fryktet hva som ville skje dersom Torres kom seg ut av kofferten.

– Tingene han sa til meg skremte meg veldig. Han bannet til meg og truet meg. Det ble veldig opphetet veldig raskt, sa hun i retten.

Forsvareren hennes argumenterte i retten for at Boone fryktet for livet sitt, skriver CNN. Hun har pekt på mishandlingen hun sier at Torres utsatte henne for, og hevdet at hun handlet i selvforsvar. 

Hun har også sagt at hun ikke hadde noen intensjoner om å skade kjæresten.

 Ricardo Ramirez Buxeda / AP / NTB
ARGUMENTER: Forsvarsadvokat James Owens argumenterte for at Sarah Boone handlet i selvforsvar da hun ikke slapp Jorge Torres ut av kofferten. Foto: Ricardo Ramirez Buxeda / AP / NTB

Torres skal på et tidspunkt ha klart å få en hånd på utsiden av kofferten, hvorpå Boone skal ha slått ham med et balltre til han trakk hånden sin tilbake inn i kofferten.

Etter hvert gikk Boone ovenpå, la seg i sengen og sovnet. Det var først da hun så kofferten den påfølgende morgenen at hun skal ha husket hva som skjedde kvelden før. 

Boone ringte så nødetatene, men livet til Torres sto ikke til å redde.

To dager senere ble hun pågrepet for drapet.

– I sjokk

Statsadvokat Bain er fornøyd med juryens avgjørelse.

– Dette er et fryktelig drap. I dag fikk vi rettferdighet, med dommen mot Sarah Boone, sier han ifølge Daily Mail.

Hun hevder altså selv at hun handlet i selvforsvar og at hun ikke mente å skade kjæresten.

– Hun er i sjokk. Hun er sjokkert. Hun følte at hun hadde et forsvar, sier forsvarsadvokat James Owens.

Lagde spesiell kontaktannonse

Del av grunnen til at rettssaken har latt vente på seg i flere år, er at Boone har slitt med å finne en forsvarsadvokat. Fox35 skrev tidligere i år at minst ni advokater hadde sett på saken hennes, uten at noen ville ta den.

Grunnen skal ha vært uoverkommelige uoverensstemmelser mellom advokat og klient.

– Det har blitt tydelig for retten at tiltalte ikke vil la seg selv representeres av noen, sa dommer Michael Kaynick under en høring i sommer, ifølge Fox35.

 Ricardo Ramirez Buxeda / AP / NTB
ADVOKATTRØBBEL: Sarah Boone slet lenge med å finne en forsvarer hun kunne jobbe med. Foto: Ricardo Ramirez Buxeda / AP / NTB

På dette tidspunktet bestemte Boone seg for å tegne en slags kontaktannonse hun sendte til dommeren, i håp om å finne en advokat til rettssaken.

«Innsatt søker advokat», skrev Boone i den håndtegnede annonsen.

«Ser du etter en ambisiøs utfordring? Er du klar for å havne i ruta på riksdekkende fjernsyn? Er du både flittig og ivrig? Vis verden hvem du er, med din originale kreativitet, ekstraordinære ekspertise og selvsikre oppfinnsomhet», skrev hun videre, før hun listet opp flere egenskaper hun så etter i en advokat.

Risikerer livstid

Etter en ti dager lang rettsak er altså juryens avgjørelse at Boone er skyldig i det som i amerikansk rettspraksis kalles «second degree murder» (direkte oversatt til norsk: annengrads drap). 

Det betyr at drapet ikke anses å være overlagt. Samtidig legger juryen til grunn at Boone hadde til hensikt å skade Torres. 

Juryen ser i stor grad bort fra Boones forklaring om at hun handlet i selvforsvar uten ønske om å skade kjæresten. De mener bevisene, blant dem hennes egne videoopptak, motsier hennes forklaring.

Straffeutmålingen er satt til 2. desember i år. Boone risikerer livstid i fengsel.

Read Entire Article