Starmer kaller inn til nytt krisemøte etter opprørshelg

1 month ago 28



MØTTE PRESSEN: Statsminister Keir Starmer etter knivangrepet i Southport forrige uke. Foto: Henry Nicholls / Reuters / NTB

Helgens opptøyer i Storbritannia har ikke gått upåaktet hen hos statsministeren.

mandag 5. august kl. 11:29

Det bekrefter Statsministerens kontor til BBC.

Etter knivangrepet i Southport forrige uke, der tre barn ble drept og flere skadet, har det vært arrangert flere demonstrasjoner i Storbritannia.

Opptøyene har eskalert de siste dagene.

I helgen ble over 150 personer pågrepet etter blant annet hærverk og angrep mot politibetjenter.

Nytt krisemøte

Starmer samlet lørdag regjeringsmedlemmer til krisemøte om situasjonen. Han sa da at politiet har hans fulle støtte til å gripe inn mot «ekstremister» som forsøker å så hat.

Det var også opprørslignende scener i flere engelske byer på søndag, deriblant Rotherham og Tamworth.

Mandag har dermed statsministeren innkalt til et nytt krisemøte for få roet gemyttene.

Krisemøtet har som formål å gi ministrene en oversikt over hva som har skjedd de siste dagene og hva myndighetenes respons blir, skriver BBC.

Videre skriver de at ministre har foreslått å ha døgnåpne domstoler for å få gjennomført rettssaker mot opprørere raskt. Det er et grep Starmer har god erfaring med fra opptøyene i England i 2011.

– Jeg var selv en del av det i 2011 da jeg var direktør for påtalemyndigheten, og jeg er fast bestemt på at vi skal gjøre alt som trengs for å stille disse kjeltringene for retten så raskt som mulig.

En politimann står utenfor Downing Street 10 mandag formiddag. Her vil Starmer holde krisemøtet. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB

Fordømmer opptøyene

I Rotherham kjempet politiet for å hindre ytre-høyre-aktivister i å ta seg inn på et hotell som antas å huse asylsøkere.

Rundt 700 demonstranter var på stedet, ifølge The Guardian.

Bla i bildegalleriet under for å se hvordan det ser ut utenfor et hotell i Rotherham mandag formiddag etter helgens demonstrasjoner.

Starmer fordømmer helgens opptøyer.

I en tale som ble sendt på TV på søndag, advarer ham de som står bak opptøyene i landet om at de vil bli straffeforfulgt så strengt som loven tillater.

– Jeg garanterer at dere vil angre på å ha deltatt, sa statsministeren.

– Folk i dette landet har rett til å være trygge, og likevel har vi sett muslimske samfunn og moskeer bli angrepet. Jeg sier det som det er, dette er pøbelvirksomhet fra ytre-høyre-gruppe, la ham til.

I videoen under kan du at flere demonstrerte i London forrige uke. Noen hundre mennesker skal ha samlet seg, ifølge Sky News.

Read Entire Article