SR-Bank-sjefen blir ny konsernsjef i Telenor

3 weeks ago 33



Fasmer går av som konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank for å bli ny toppsjef i Telenor.

Benedicte Schilbred Fasmer. Foto: Hans Dalane-Hval / E24 / Hans Dalane-Hval

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

Saken oppdateres.

Styret i Telenor har ansatt Benedicte Schilbred Fasmer som ny konsernsjef i Telenor, melder selskapet i en børsmelding.

Fasmer er i dag konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, men har nå sagt opp jobben.

Sigve Brekke fratrer stillingen 1. desember, etter over ni år som konsernsjef. Brekke går av med pensjon ved utgangen av året.

– Styret har vært på jakt etter den best kvalifiserte kandidaten til å lede Telenor, og vi er glade for at Benedicte Schilbred Fasmer har takket ja til å gå inn i denne rollen, sier styreleder Jens Petter Olsen.

Selskapet skriver at styret startet med å finne Brekkes etterfølger i vinter. Både eksterne og interne kandidater ble vurdert.

– Benedictes sterke topplederbakgrunn fra teknologi- og kundedrevne selskaper, og omfattende toppleder- og styreerfaring har imponert styret, sier Olsen.

Til Stavanger i 2020

Bergenseren Schilbred Fasmer ble ansatt som toppsjef i Sparebank 1 SR-Bank fra januar 2021. Siden har hun pendlet til sjefsjobben i Finansparken i Bjergsted.

Fasmer hadde da 25 års ledererfaring fra finanssektoren, og hun kom fra jobben som konserndirektør for bedriftsmarked i Fremtind forsikring. Før det jobbet hun seks år i DNB, der hun tilhørte konsernledelsen.

SR-Bank har hatt svært solide resultater de siste årene. I april skrev Aftenbladet hvordan banken fortsetter rentefesten. Første kvartal i år fikk banken renteinntekter på hele 1,7 milliarder kroner.

– Fremragende jobb

– Benedicte har gjort en fremragende jobb som konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank, og jeg vil takke henne for den innsatsen, engasjementet og resultatene hun har skapt i konsernet. Styret har igangsatt prosessen med å finne hennes etterfølger, og Benedicte vil fortsette i stillingen som konsernsjef inntil videre, sier styreleder Dag Mejdell i SpareBank 1 SR-Bank i en pressemelding.

– For styret er det viktig at SpareBank 1 SR-Bank fortsetter den positive utviklingen, både i den daglige driften og i arbeidet med sammenslåingen med SpareBank 1 Sørøst-Norge. Derfor vil styret bruke den tiden som er nødvendig før ny konsernsjef ansettes, legger Mejdell til.

Publisert:

Publisert: 23. mai 2024 07:06

Oppdatert: 23. mai 2024 07:25

Read Entire Article