Sportssjefen svarer etter krass Svela-kritikk

1 month ago 31



Grunnen til at Filip Ingebrigtsen ble akkreditert og ikke Per Svela er enkel, ifølge friidrettsforbundets sportssjef.

 Jakob Asserson Ingebrigtsen får med seg bror og treningspartener Filip Ingebrigtsen til Paris. Narve Gilje Nordås’ treningspartner Per Svela får ikke samme tilgang som storebror Ingebrigtsen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Publisert: 29.07.2024 10:28

Per Svela raste da det ble kjent at Filip Ingebrigtsen fikk tilbud om mer tilgang i forbindelse med OL i Paris enn ham selv.

For mens Filip Ingebrigtsen har fått tilgang til deltagerlandsbyen, treningsbanen og oppvarmingsbanen, fikk Per Svela kun tilgang til deltagerlandsbyen.

  • Alt fra OL kan du se på Max.

Erlend Slokvik

Sportssjef i Norges Friidrettsforbund

Filip Ingebrigtsen er med til Paris som Jakon Assersons Ingebrigtsens støttespiller og trener. Per Svela ønsket å gjøre det samme for treningskamerat Narve Gilje Nordås.

Nå forklarer sportssjef i Norges friidrettsforbundet (NFIF) Erlend Slokvik til VG hvorfor de har landet på løsningen:

– Vi har kun en ekstra akkreditering per økt, og da går den til Filip siden Jakob er bedre rangert, skriver han til VG.

Per Svela gikk hardt ut mot Norges Friidrettsforbund da Filip Ingebrigtsens tilstedeværelse ble kjent. Han beskyldte Friidrettsforbundet for å legitimiserte mobbing og trakassering av Gilje Nordås.

– Siden 2022 har Narve blitt systematisk motarbeidet, mobbet og diskriminert av ansatte i både NFIF og OLT. Dette i tillegg til den belastningen mobbingen fra andre utøvere utgjør. Systemet som er satt til å beskytte mot nettopp dette, lar seg påvirke til å bidra til mobbing, snarere enn det motsatte. Dette kan ikke fortsette. Narve fortjener bedre, sa Svela.

Toppidrettssjef i Olympiatoppen Tore Øvrebø ble også forelagt kritikken gitt av Svela.

Han svarte VG i en felles uttalelse.

– Innenfor rammene og begrensningene som gjelder under OL, tilrettelegger friidrettsforbundet og Olympiatoppen for at utøverne skal ha best mulig forutsetninger for prestere. De siste tiltakene er ledd i dette arbeidet. Vi i Olympiatoppen ser nå fram til å få friidrettsgjengen til Paris, og skal gjøre alt vi kan for å tilrettelegge for prestasjon.

Klokken 20.50 tirsdag 6. august er det OL-finale på 1500 meter. Først venter forsøk 2. august kl. 11.05. Lørdag 10. august er det OL-finale på 5000 meter, klokken 20.00.

Read Entire Article