Sørlandet, landsdelen regjeringen glemte

1 week ago 6



Den norske regjeringen består for øyeblikket av 19 statsråder og statsministeren. I tillegg har det på grunn av ulike skandaler og andre årsaker blitt byttet ut 9 statsråder.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Totalt har altså 29 personer vært innom regjeringen så langt denne perioden. Hvor mange tror du kommer fra Sørlandet av disse 29 personene?

Svaret er rett og slett ille. Det er null. Det er ingen. Verken Arbeiderpartiet eller Senterpartiet har klart å finne en person blant alle sine medlemmer og ulike politikere på Sørlandet som er gode nok til å sitte i regjeringen. Det betyr at vi heller ikke denne gangen med en AP-ledet regjering har fått en person ved Kongens bord som kan representere Sørlandets interesser. Rogaland har til sammenlikning 4 av de 29.

I tillegg er det også veldig begrenset når det kommer til statssekretærer og politiske rådgivere i regjeringen fra Sørlandet.

Har dette noen betydning? Ja, selvfølgelig har det det. Det er nok å nevne Kjell Opseth sin tid som samferdselsminister for AP i regjeringen Jagland. Tipper mange i Sogn og Fjordane fremdeles vil ha han på gullsokkel. Man kan selvsagt få til ting som støtteparti for regjeringen, eller møter med ulike ministre. Men ingenting slår å sitte innad i regjeringen. Her mangler Sørlandets stemme. Det er ikke greit, for å si det på sørlandsk. Om et år er det stortingsvalg.

Read Entire Article