Sør-Norge: Nå skal det bøtte ned

1 month ago 22



FLØYEN: Bergenserne er vant med mye regn, men også de må vel være leie snart? Foto: Gabriel Aas Skålevik / VG

Er ikke det nok regn nå? Værgudene svarer kontant «nei!».

torsdag 25. juli kl. 10:26

For de som hadde gledet seg til en «fredagspils» utendørs er det bare å begynne å undersøke hvilke barer som har markise.

Fredag er det nemlig ventet store nedbørsmengder i hele Sør-Norge.

Mange steder blir det mellom 20 og 30 millimeter nedbør, mens man enkelte plasser kan få mellom 40 og 50 millimeter, forteller vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt.

– Det er en front som kommer inn som skal passere hele Sør-Norge. Hvor det blir de største nedbørsmengdene er usikkert. I det siste har disse frontene hatt både regn og byger, så det er usikkert hvor de verste bygene treffer, sier Moxnes til VG.

Hun presiserer at regnværet hovedsakelig vil komme sør for Stad. Det kan imidlertid også komme noe regn i Midt-Norge.

Foreløpig har Meteorologisk institutt ikke sendt ut noe nytt farevarsel, men det kan endre seg:

– Det ligger an til en våt dag, men mest sannsynlig går det greit. Om det blir noe farevarsel er det mest sannsynlig at det blir i øst, for jeg regner med at man tåler dette på Vestlandet, sier Moxnes.

Moxnes kan imidlertid komme med en gladnyhet til alle østlendinger:

– Det blir egentlig en ganske fin helg. Det tørker opp litt i øst, men det blir nok litt skyer, og så vil det nok henge igjen noen regnbyger i vest, sier Moxnes.

På søndag vil det antagelig bli en god del sol på Østlandet.

TELEMARK: Bø ble hardt rammet av flom tidligere denne uken. Innbyggerne der ønsker seg nok neppe mer kraftig regnvær. Foto: Knut Hvila Solhaug / VG

Enda varmere blir det i Øst-Finnmark. Der har det den siste tiden vært ekstremt tørt, og der er et pågående oransje farevarsel for stor skogbrannfare.

– I dag er luften kaldere, men fra fredag er det opp mot 30 grader igjen, sier Moxnes, og legger til at det kan bli noe kaldere igjen i Øst-Finnmark på lørdag.

Les også: Det «koker» i nord: – Nesten like varmt som i Syden

Regnværet som skal prege Sør-Norge på fredag vil dra seg nordover gjennom helgen, men da med svekket styrke.

– Det vil gi litt regn i Nord-Norge på lørdag. I Midt-Norge blir det noe bygevær i helgen, men det blir ikke veldig vått, avslutter Moxnes.

Read Entire Article