Søker asyl i Spania

1 week ago 10



Tidligere presidentkandidat Edmundo Gonzalez (75) har flyktet fra Venezuela, melder Reuters. Gonzalez stilte mot sittende president Nicolás Maduro i juli.

 Leonardo Fernandez Viloria / Reuters / NTB Foto: Leonardo Fernandez Viloria / Reuters / NTB
søndag 8. september kl. 05:42

– Han søkte frivillig tilflukt i den spanske ambassaden i Caracas for flere dager siden, skriver visepresident Delcy Rodriguez på Instagram.

Ifølge nyhetsbyrået skal den spanske utenriksministeren ha bekreftet at Gonzalez er på vei til Spania.

Venezuela har brutt diplomatiske forbindelser med Argentina etter det omstridte presidentvalget 28. juli. Brasil, Colombia og Mexico har bedt den venezuelanske regjeringen om å publisere de fulle valgresultatene, men det har de ikke gjort.

Les også: Arrestordre utstedt mot opposisjonsleder i Venezuela

I en uttalelse lørdag sa Venezuela at de tilbakekaller Brasils tillatelse til å representere argentinske interesser i landet. Venezuela hevder den argentinske ambassaden har blitt brukt til å planlegge attentat mot Maduro og Rodriguez.

– Enhver invasjon eller kidnapping av asylsøkere som befinner seg i vår offisielle residens vil bli strengt fordømt av det internasjonale samfunnet, heter det i en uttalelse fra Argentina.

Utenriksdepartementet i Argentina har bedt Den internasjonale straffedomstolen (ICC) om å utstede en arrestordre på Maduro og andre høytstående tjenestemenn for hendelser som fant sted etter valget.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article