SOHR: Minst tolv drept i Israelsk angrep utenfor Aleppo

3 weeks ago 22



Tolv regimesoldater ble drept i et israelsk angrep mot en fabrikk utenfor Aleppo natt til mandag, ifølge Syrian Observatory on Human Rights (SOHR).

  • Bilde av NTB
mandag 3. juni kl. 03:06

– Minst tolv proiranske soldater fra Syria og andre land ble drept i et israelsk luftangrep mot en stilling i landsbyen Hayyan nord for Aleppo, melder SOHR. Dette førte til kraftige eksplosjoner i den aktuelle fabrikken, melder observatørgruppen videre.

Syriske statsmedier siterer en militærkilde på at angrepet «førte til flere drepte og noen materielle skader». Angrepet fant sted rundt klokken 00.20 lokal tid.

Det er det andre israelske angrepet i Syria denne uken. Et barn og ti sivile ble ifølge syriske statsmedier drept i et angrep mot mål sentralt i Syria og mot kystbyen Baniyas onsdag.

Israel har gjennomført hundrevis av angrep mot Syria siden borgerkrigen startet der i 2011. De israelske angrepene er trappet betydelig opp siden Gaza-krigen startet i oktober i fjor.

Israel sier at angrepene er mot mål tilknyttet Iran, som har fått større innflytelse i landet etter at de begynte å støtte regimet til president Bashar al-Assad i borgerkrigen.

Israel antas å stå bak et angrep mot den iranske ambassaden i Damaskus i april, der syv offiserer i Irans revolusjonsgarde var blant de drepte. Iran besvarte angrepet med å sende flere hundre raketter og droner mot Israel, men nær sagt alle ble skutt ned.

Publisert: 03.06.24 kl. 03:06Oppdatert: 03.06.24 kl. 03:06

Relaterte emner

Read Entire Article