– Smadrer dem sønder og sammen

1 month ago 23



Jakob Asserson Ingebrigtsen slo knallhardt tilbake da han tok sitt første OL-gull på 5000 meter i Paris lørdag kveld.

Beate Oma Dahle / NTB

Jakob Asserson Ingebrigtsen vant OL-gull på 5000 meter.

Ingebrigtsen klokket inn på 13.13,66, nesten halvannet sekund foran kenyanske Ronald Kwemoi på sølvplass. Amerikanske Grant Fischer tok bronsen.

– Han reiser fra hele verden her Jakob Ingebrigtsen. Han er så suveren at det ikke er mulig. Han smadrer dem sønder og sammen og får sin revansje, utbrøt Jann Post på NRK.

– Det er ingen som er i nærheten, og det er det som er så imponerende, istemte Vebjørn Rodal.

Tirsdag ble det imidlertid full fiasko for Ingebrigtsen da han endte som nummer fire i forsøk på å forsvare OL-gullet på 1500 meter fra Tokyo for tre år siden.

Friidrettsstjernen dro feltet nesten hele løpet, men endte utenfor pallen på fjerdeplass etter å ha satt i gang i forrykende fart. Han ble fraløpt på oppløpet og kom inn på 3.28,24.

Nordås-fiasko

Ingebrigtsen slo raskt tilbake igjen da han viste storform i forsøket på 5000 meter, hvor han vant heatet sitt foran Biniam Mehary fra Etiopia.

Lørdag var han sterkest i finalen.

Landsmann Narve Gilje Nordås vant det andre kvalifiseringsheatet og var også med i lørdagens finale. Nordås ble nummer 17.

– Jeg er fryktelig skuffet, men jeg så den også komme. Det var litt sånn det var i fjor også (VM). Jeg håpet at det skulle løsne underveis, men det gjorde aldri det, sa han til NRK.

– Trenger ikke restitusjon

Nordås var imidlertid svært imponert over landsmannen som tok gull.

– Da jeg så plasseringen hans etter 3000 meter visste jeg at han kom til å vinne. Han er maskin, og det er ikke jeg. Jeg restituerer som vanlig dødelige, men han trenger ikke restitusjon. Dessverre er det sånn verden er, men heldigvis for han og Norge ble det gull, sa Nordås.

I fraværet av den ugandiske stjerneduoen Joshua Cheptegei og Jacob Kiplimo var Ingebrigtsen blant de store gullfavorittene på distansen. Fenomenet fra Sandnes har tre EM- og to VM-gull på 5000 meter, men manglet OL-tittelen i samlingen før lørdagens triumf.

Read Entire Article