Slottet: Mette-Marit har hatt kontakt med fornærmede

1 month ago 42



Slottet bekrefter overfor Aftenposten at kronprinsesse Mette-Marit personlig har hatt kontakt med den fornærmede kvinnen etter hendelsen med sønnen Marius Borg Høiby.

Kronprinsesse Mette-Marit og Marius Borg Høiby forlater middagen til regjeringens festarrangement i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag holdes på Deichman Bjørvika Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert: 13.08.2024 15:33 | Oppdatert: 13.08.2024 15:58

Slottet bekrefter overfor Aftenposten at kronprinsesse Mette-Marit personlig har hatt kontakt med den fornærmede kvinnen etter hendelsen med sønnen Marius Borg Høiby.

Kommunikasjonssjef Guri Varpe vil ikke kommentere hva slags kontakt det er snakk om.

– Vi ønsker ikke å gå inn i detaljer da det er privat, skriver hun til Aftenposten.

Det var søndag 4. august klokken 16.20 at Høiby ble pågrepet av politiet ved Jansløkka skole, bekrefter politiet.

Høiby ble løslatt fra arrest mandag 5. august kl. 15:39.

Etterforsker kvelertak

Tirsdag kom politiet med nye opplysninger om saken.

Politiet har sikret seg en utvidet blodprøve av Høiby etter pågripelsen, etter det Aftenposten får opplyst. Politiet har ikke fått svar på prøvene.

Politiet etterforsker et mulig kvelertak, og merker på fornærmedes strupehodet. Ifølge VG etterforsker politiet både kvelertak og slag.

Fornærmede og Høiby var alene i leiligheten da hendelsen skjedde, opplyser politiet.

Politiet forklarer at kvinnen ikke har blitt påført alvorlige skader, men det skal være en del av etterforskningen å kartlegge det skadeomfang nærmere hos fornærmede.

Politiet opplyser at det er blitt uført noen vitneavhør og innledende avhør av fornærmede. Politiet skal også gjennomføre flere avhør i saken.

Varsler uttalese fra Høiby

Høiby har ikke gitt en forklaring om siktelsen, men politet er i dialog med forsvarer om mulig avhør, opplyser politiet.

Høibys forsvarer Øyvind Bratlien har tidligere forklart til NRK at hverken han eller Høiby så langt er gjort kjent med hele innholdet i saken.

Han har varslet det vil komme en uttalelse fra Høiby, men det er foreløpig ikke kjent når.

Read Entire Article