Slo knallhardt tilbake og rundspilte Qatar – sikret bronsemedalje

1 month ago 26



Anders Mol og Christian Sørum hadde en skuffende semifinale da de tapte for tyske Clemens Wickler og Nils Ehlers. Lørdag skulle de forsøke å slå tilbake og sikre bronsemedalje foran Eiffeltårnet i Paris.

Det gjorde de mesterlig og sikret OL-bronse etter to meget sterke sett. Det gjorde de med Jonas Gahr Støre, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Håkon på tribunen.

Sommer OL i Paris 2024

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

– De er fantastiske gutter og har levert en fantastisk innsats her, sier Max-ekspert Jan Kvalheim etter seieren mot Cherif Younousse og Ahmed Tijan fra Qatar.

Nordmennene sikret seier i strake sett med sifrene 21-13, 21-16.

Med det føyer Mol og Sørum seg inn i rekken i en vanvittig medaljedag i norsk sammenheng. Det ble tre gull- og to bronsemedaljer til slutt i løpet av lørdagen.

– Jeg er veldig stolt av den jobben de gjør. Jeg er stolt av dem, sier far til Anders og trener Kåre Mol.

Så mange medaljer på én dag har ikke skjedd på 104 år. Det var altså under OL i Antwerpen i 1920, som de færreste husker.

Det skjer etter at håndballkvinnene, Solfrid Koanda og Jakob Ingebrigtsen sikret gull. Før sandvolleyballduoen sikret medalje, hadde Grace Bullen gjort det samme i bryting.

Pappa og trener Kåre Mol forteller at sandvolleyballduoen fulgte med på de andre norske prestasjonene. De hadde Ingebrigtsen og Koanda på skjermen på vei til stadion.

– Vi så Jakob på oppvarmingen. Vi hadde det på PC-en her, og det var et suverent bra løp. Vi gleder oss utrolig mye over det, og over gullet i vektløfting, som var strålende.

Han fortsetter:

– Det er veldig inspirerende å se på andre fantastisk gode norske idrettsutøvere.

Dårlig stemning

Etter en jevn start med noen feil kom den norske duoen inn i et godt spor. Mol var i storform og både blokkerte og sikret en rekke poeng.

Da var det ganske dårlig stemning mellom de qatarske utøverne og virket frustrerte over å bli nærmest herjet med.

– Ahmed og Cherif er frustrerte nå. Du ser det tydelig på holdningen deres. De prater ikke sammen, de har ingen god energi, kommenterte NRKs ekspert Vegard Høidalen.

– De kikker ikke på hverandre. Det er ingen kontakt. De er i hver sin verden der nede nå, fortsatte han.

Nordmennene tok første sett relativt enkelt.

Sommer OL i Paris 2024

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Full kontroll

De fortsatte å spille bra i andre sett, selv om det var noe jevnere enn i den første. Likevel var det Mol og Sørum som hadde føringen, selv om Qatar holdt følge.

Senere viste de sin styrke og avgjorde kampen mot qatarerne.

Den norske duoen var svært skuffet etter tapet mot sin tyske motstander torsdag.

– Det er fint at man har muligheten til å kjempe om en OL-medalje til, men akkurat nå er det veldig kjipt, sa Sørum etter semifinalen.

Mol og Sørum har hatt en trøblete oppladning til mesterskapet med brudd i foten for Mol. Dermed har de ikke fått delta i så mange turneringer som ønsket.

De har allerede et OL-gull fra Tokyo. De klarte imidlertid ikke å forsvare det i 2024 og måtte til slutt nøye seg med bronse.

Publisert 10.08.2024, kl. 21.37 Oppdatert 10.08.2024, kl. 21.58

Read Entire Article