Slakter seg selv

1 month ago 23



(Norge-Egypt 25–26) Norges største stjerne har truffet dårlig i tre kamper på rad.

 Sander Sagosen har ikke vært på sitt beste i OL. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 03.08.2024 03:08

– Det er klart man blir frustrert. Men det er ikke meg det handler om, det er laget, sier Sander Sagosen til VG.

Norge har nettopp tapt dramatisk for Egypt i OL. Men det handlet ikke om Sagosen i sluttminuttene.

Norges dominerende spiller de siste 10 årene bommet på seks av åtte skudd. Det var omtrent slik mot Ungarn og Frankrike også etter at Sagosen åpnet OL med å få rødt kort før pause mot Argentina.

– Det er ikke bra nok, det er sånn det der, erkjenner Sagosen selv etter bare syv mål på 24 skudd i de tre siste kampene.

– Det er for dårlig. Jeg kommer til sjanser, men det blir ikke mål. Jeg skal fortsette å ta sjansene og jobbe på, lover han.

  • OL ser du alltid på Max!

Da det skulle avgjøres mot Egypt satt han på benken. Den fem år yngre lagkompisen fra Kolstad, Simen Lyse, hadde tatt over skuddansvaret for Norge.

– Nå har vi andre som gjøre det bra. Jeg ønsker å være der i avslutningen i kampene som kommer, men da må jeg gjøre meg fortjent til det, mener han.

En helt uvanlig situasjon for spilleren som ble kåret til verdens beste i 2018.

– Vi som lag har spilt bra i perioder, og det er det viktigste, hevder 28-åringen.

Sander Sagosen var i sentrum for alt da Norge tok to VM-sølv og EM-bronse fra 2017 til 2020. Etterpå har det ikke vært like enkelt.

I EM tidligere i år scoret han på 26 av 51 skudd og kom ikke opp på sitt toppnivå.

– Jeg jobber steinhardt for å komme i form og i rytmen jeg vil. Akkurat nå treffer jeg ikke helt. Nå treffer jeg ikke helt med avslutningene, vil litt mye og blir litt nølende i spillet mitt. Da går det ikke, men det er mange som tar ansvar, sier han foran avslutningen av gruppespillet i OL.

 Sander Sagosen ble benket sammen med dagens beste norske spiller, Harald Reinkind, mot slutten av Egypt-kampen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Sander er god til å reflektere selv. Så det er viktig å få tatt en kartleggingsprat med ham, sier Jonas Wille.

– Han ofrer se fullstendig for laget og viser en vanvittig moral. Periodevis ser vi glimt av det han kan. Men det er litt for korte perioder offensivt. Men han har det i seg. Så det kommer, hevder landslagssjefen.

Norge møter Danmark søndag kveld (19.00). Etter den kampen blir det klart om Norge blir nummer 1, 2 eller 3 i gruppen. Foreløpig er det nesten umulig å spå hvem som blir motstanderen i kvartfinalen i Lille onsdag.

Akkurat nå ligger det an til å bli Norge-Sverige. Men alt kan endre seg søndag.

Read Entire Article