- Skuffet, sint og oppgitt

1 month ago 24



Wayne Rooney (38) fikk en tøff start i sin nye managerjobb.

 Wayne Rooney likte ikke det han så fra sidelinjen i stortapet mot Sheffield Wednesday på Hillsborough. Foto: Nigel French/PA PHOTOS

Publisert: 13.08.2024 12:22

La oss ta det første først.

Fredagens hjemmetap (0-2) mot Sheffield United i sesongens første kamp kostet Preston-manager Ryan Lowe jobben. Fem tap på rad før sesongslutt i mai og uten å score et eneste mål spilte naturligvis inn Preston-ledelsen tok sin avgjørelse.

I Championship - nest øverste nivå i England - fikk Wayne Rooney og Plymouth fire baklengs mot den andre Sheffield-klubben, Wednesday - i premieren.

Det aller meste gikk galt for Plymouth. 4-0 var pinlig, men det var også det faktum at klubben ikke hadde klart å skrive to av navnene på de nye spillerne korrekt på drakten. Det var jo synd for nykommerne Adam Forshaw og Ibrahim Cissoko.

Wayne Rooney takket ja til Plymouth-jobben og sluttet som ekspertkommentator etter at klubben berget plassen i Championship i siste serierunde - akkurat som motstanderen i sesongpremieren, Sheffield Wednesday.

- Dette var ikke godt nok, det var åpenbart. Jeg er skuffet, sint, oppgitt og overrasket. Vi hadde en kampplan som vi ikke utførte, så dette var en vekker for oss alle, fortalte den tidligere Manchester United-stjernen etter det pinlige tapet.

Wayne Rooney var «skuffet, sint, oppgitt og overrasket» etter helgens tap. Foto: Nigel French / Pa Photos / NTB

- Dette var sesongens første tellende kamp og du vil jo ikke ha et sånt resultat. Jeg har sett det arbeidet vi har gjort i oppkjøringen, og det har vært oppmuntrende - så det er ingen grunn til panikk, la 38-åringen til.

Plymouth får en mulighet til å rette opp inntrykket allerede i kveld, i ligacupen hjemme mot Cheltenham.

Wayne Rooney takket ja til managerjobben i Plymouth i slutten av mai.

2. januar fikk han sparken i Birmingham etter bare 83 dager - og to seirer - i jobben.

– Det vil ta tid for meg å komme over dette tilbakeslaget. Jeg har vært en del av profesjonell fotball siden jeg var 16. Nå skal tilbringe tid med familien mens jeg forbereder meg på min neste managermulighet, skrev Rooney på X etter at han ble sparket.

Samtidig var han klar på at «13 kamper er ikke nok til å endre på det som måtte endres på».

Nå har han gjort unna én offisiell kamp for Plymouth.

Wayne Rooney har tidligere trent Derby og amerikanske D. C. United. Det ble med 53 kamper på 15 måneder. En seiersprosent på 26,4 var ikke nok, og for andre år på rad klarte ikke D. C. United å ta seg til play off. Dermed var Rooney historie i klubben.

Read Entire Article