Hadia Tajik sin politiske karriere er over for denne gang. Jobbtilbudene har ikke latt vente på seg, men det er spesielt ett felt som frister mest.
Publisert 07.12.2024 13:09
I den dramatiske kampvoteringen i Oslo Arbeiderparti i forrige uke, tapte stortingspolitiker og nestleder, Hadia Tajik andreplassen på stortingslisten.
Hun kan dermed se langt etter å jobbe på Stortinget til neste år. Likevel kan hun trøste seg med at hun trolig ikke vil være arbeidsledig lenge.
– Den første dagen fikk jeg omtrent ti jobbtilbud. Og så har jeg fått noen flere henvendelser etter det. Det syns jeg er utrolig flott, sier Tajik til TV 2.
Det var Aftenposten som først skrev om jobbtilbudene Tajik hadde fått det første døgnet.
Vet ikke når hun får jobb
Nå er det mye som tyder på at den avdankede politikeren ender opp i et annet felt enn i politikken.
– Det var veldig mye forskjellig. Det var advokatstillinger, bank, en interesseorganisasjon, noe fra offentlig sektor og humanitært arbeid. Selv kjenner jeg på at jeg har lyst til å bruke jusutdanningen min, så de jobbene jeg ser nærmere på er i jus-sfæren, sa hun til Aftenposten.
Men om hun kan sitte med ny jobb før nyttår, er vanskelig å svare på.
– Det er absolutt noen av de som er av en sånn karakter at du tenker wow, så gøy. Det hadde vært spennende å få lov til å jobbe med dette. Og så er det i en tidlig fase. Så det er for tidlig å si hvordan dette blir til slutt.
Flere kampvoteringer
Hadia Tajik var foreslått på andreplassen av nominasjonskomiteen.
Kamzy Gunaratnam hadde i forkant varslet kamp om andreplassen på listen til Oslo Arbeiderparti. Dette resulterte i at hun vant voteringen.
På resten av nominasjonslisten stakk partileder Jonas Gahr Støre av med førsteplassen, og nestleder Jan Christian Vestre fikk sikret tredjeplassen.
Det ble også kampvotering om fjerdeplassen, hvor Agnes Viljugrein til slutt fikk plassen.
Politisk ordbok
Fylkeslag: Alle partier er organisert i fylkeslag, som stort sett følger fylkene i landet vårt. Under fylkeslaget igjen er det ofte lokallag.
Stortingsliste: Det er fylkeslagene selv som avgjør hvem velgerne i neste års stortingsvalg kan stemme inn på Stortinget. Stortingskandidatene vil stå på en liste som står på stemmeseddelen når du stemmer. De som står på de øverste plassene har størst mulighet for å komme inn på Stortinget.
Nominasjonsprosess: Prosessen med å finne ut hvordan listen skal se ut kalles en nominasjonsprosess.
Nominasjonskomité: Det er en egen nominasjonskomité som leder prosessen. Det innebærer blant annet å undersøke hvem som er interessert i å stille til Stortinget, få innspill fra ulike deler av fylkeslaget, og lage et forslag til stortingslisten.
Nominasjonsmøte: Til slutt vedtas forslaget, eller innstillingen, på et møte der delegater fra fylkeslaget stemmer over den.
Delegater: Delegatene er i denne sammenheng utvalgte partimedlemmer som deltar på møtet. Hvor mange delegater som deltar fra hvert lokallag fordeles utifra størrelsen på lokallaget.