Skadepreget Vipers sikret uavgjort i Mesterligaen

5 days ago 7

Vipers hadde muligheten til å gå opp i ledelsen med snaue tretti sekunder igjen, men mislyktes. Dermed kunne Rapid Bucuresti sikre seieren.

Men også de mislyktes.

Dermed endte det uavgjort 30–30 i Kristiansand.

Mye rot i starten

Det var bortelaget som åpnet kampen best. Etter drøyt tre minutter ledet de 3–0, etter tekniske feil og skuddbom fra Vipers-spillerne.

Fem minutter ut i kampen satte Ana Debelic hjemmelagets første. Like etterpå kontret Tuva Høve inn 2–3.

Men Vipers-spillerne fortsatte å gjøre tekniske feil. Da Rapid Bucuresti gikk opp til 6–2 etter åtte minutt, valgte Vipers-trener Tomas Hlavaty å ta lagets første time-out.

Vipers-spillerne samlet i en time-out under kampen mot Rapid Bucuresti.

Vipers-spillerne måtte justere taktikken tidlig i kampen.

Det hjalp. Under minuttet etterpå hadde Vipers redusert to ganger.

Ledet med tre

Etter 15 minutter var det likt. Merel Freriks satte inn 10–10. Og da var det gjestenes tur til å korrigere taktikken gjennom en time-out.

Men Vipers beholdt initiativet. Jamina Roberts ga rosatrøyene føringen i kampen for første gang, da hun satte inn 11–10 etter drøyt 16 minutter. Åtte minutter før pause ledet Vipers 14–11, men rumenerne avsluttet omgangen best. Fem sekunder før pause sikret Eliza Buceschi uavgjort 16–16.

Merel Freriks jubler for mål i kampen mot Rapid Bucuresti.

Merel Freriks jubler her etter ett av sine mål i kampen mot Rapid Bucuresti.

Byttet på ledelsen

Lagene fulgte hverandre innledningsvis i andre omgang. Men etter drøyt fem minutter var gjestene oppe i 21–18-ledelse.

I løpet av de neste seks minuttene viste Vipers hva som bor i laget. Etter snaue 11 minutter hadde de snudd kampen, og ledet 23–22.

Spenningen holdt seg helt til de siste minuttene, der lagene byttet på å lede med ett mål.

Vipers-trener Tomas Hlavaty.

Vipers-trener Tomas Hlavaty måtte klare seg uten bakspillerne Paula Arcos, Nina Koppang og Marta Tomac som alle var skadet.

På stillingen 28–28 med drøye syv minutter igjen tok Hlavaty time-out.

Vipers fikk ingen synlig effekt, og minutter senere var det Rapid som tok time-out.

Begge lagene jaktet seieren. Med fem minutter igjen gikk Rapid opp i 30–29-ledelse.

Vilde Jonassen utlignet for Vipers til 30–30, med to minutter igjen på klokka.