Simen Hegstad Krüger vant Lysebotn Opp for sjette gang: – I rute

1 month ago 20



31. juli 2024 kl. 14:54

Satt ut av norsk hestesensasjon i OL: – Hva er denne dama laget av?

Dressurrytter Isabel Freese og hesten Total Hope OLD, hadde i dag deres olympiske debut.

45-åringen konkurrerte i gruppe D, og endte med en poengsum på 76.397 etter gjennomført program. Dette var ny personlig beste for rytteren fra Oslo – og holdt også til en sensasjonell finaleplass.

– Det var virkelig fint. Det var kjempegøy, altså jeg merka tidlig i programmet at han var superfin og at han hørte på meg, sa hun til NRK etter hun hadde vært i aksjon.

Hun er den første norske dressurrytteren i OL-sammenheng siden 2012. Da var Siri Helljesen svært nærme en finale, og hun lar seg nå imponere over Freese.

– Det er helt rått. Hun leverer personlig beste når det virkelig gjelder, sier hun og fortsetter:

– Det er veldig stort det hun får til. Hun leverer en fantastisk bra prosent. Når jeg så det tenkte jeg «Å, er det mulig», det er virkelig råbra gjort.

Den norske rytteren som til vanlig bor i Tyskland, endte på en fjerdeplass av de ti som var i hennes gruppe.

De to beste i hver gruppe gikk direkte videre til finalen på onsdag, og tillegg fyltes finalefeltet opp av de seks øvrige rytterne med best score.

– Hva er denne damen laget av? Nå kan hun ha sikret seg plass i finalen. Det er så rått at jeg har ikke ord. Helt spinnvilt, sa Discovery-ekspert Heidi Skar etter å ha sett det norske håpet.

Poengsummen på 76.397 holdt for Isabel Freese og hesten Total Hope OLD, som kom seg blant de seks øvrige rytterne med best score.

Read Entire Article