Sendte nytt stikk i retning Kerr: - Var han her?

1 month ago 34

- Var han her? Så han ikke, sier Ingebrigtsen til NRK.

Det var svaret hans på spørsmålet om hvordan det var å møte Kerr igjen, en utøver han nylig har klaget på ikke konkurrerer særlig mye. For han lot ikke anledningen gå fra seg til et lite stikk til hans hovedrival om OL-gullet.

Ingebrigtsen hadde to tap på rad for Kerr før de møttes i OL søndag kveld på semifinalen på 1500 meter.

Først vant Kerr VM-gull på 1500 meter. Deretter måtte Ingebrigtsen igjen se seg slått i mile-løpet i Eugene i mai.

Men siden VM i fjor har det vært kaldt mellom de to erkerivalene.

Kerr og Ingebrigtsen

Søndag møttes de store forhåndsfavorittene til OL-gullet endelig igjen. Denne gang i semifinalen på 1500 meter

Og der ble det en duell mellom de to erkerivalene, som lå i front av feltet. Men duellen ble av det kontrollerte slaget for de to som var best.

– Det var en overbevisende forestilling av de to beste, sier Jann Post.

Men det var vanskelig å se styrker og svakheter hos de to store på distansen.

– Vi var ikke så mye klokere enn at begge er i svært god form, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

I starten av løpet la Kerr seg rett i tet, samtidig som Ingebrigtsen la seg på halen av feltet. Og tempoet var absolutt ikke særlig høyt i starten av løpet. Men etter en runde skrudde Ingebrigtsen opp farten etter at semifinalen lå an til en så svak tid som 3.50 i starten av løpet.

De seks beste i hvert semifinaleheat sikret plass i finalen, som går tirsdag kveld klokken 20.50.

Narve Gilje Nordås løp også inn til finaleplass i sin semifinale. Dermed får vi alle tre medaljevinnerne fra VM i fjor i OL-finalen. Nordås tok den siste finaleplassen

- Står litt med lua i hånda her. Han må tørre å ta plass, sier NRK-ekspert Rodal om Nordås sitt løp.

Sendte stikk

Det har vært hett mellom de to siden Ingebrigtsen tapte kampen om VM-gullet i fjor. Da mente Ingebrigtsen at Kerr bare var «den neste i rekken», selv om briten hadde snytt ham for VM-gullet. De fikk Kerr til å fyre. Siden har det vært munnhuggeri gjennom mediene.

Athletics - Men's 1500m Round 1

REGJERENDE VERDENSMESTER: Briten Josh Kerr er blitt Ingebrigtsens store rival på 1500 meter. Men de møtes sjelden.

Også tidligere under OL sendte Ingebrigtsen et stikk i retning erkerivalen.

– Det er vanskelig å se noen som rival når de aldri deltar i løp. Jeg tror Josh Kerr vil bli kjent som briten som aldri konkurrerer, sa Ingebrigtsen i møte med pressen for første gang i OL.

Selv har Ingebrigtsen senket sin personlige rekord på 1500 meter til 3.26,73 denne sesongen.

Men sist gang de møttes før OL, var det Kerr som var best under Diamond League-stevnet i Eugene i mai.

For det har vært kaldt mellom de to etter en ordkrig i mediene, etter at Kerr tok VM-gullet på 1500 meter i Budapest i fjor.

Tidligere denne sesongen slo også Kerr Ingebrigtsen på mile-løpet i Eugene. Men siden har Ingebrigtsen blant annet blitt tidenes fjerde raskeste person på 1500 meter, med tiden 3.26,73.