Semifinale-thriller – Frankrike videre til OL-finalen

1 month ago 27



8. august 2024 kl. 17:27

Nekter å svømme i Seienen – står over konkurranse

Havsvømmeren Victor Johannson deltar ikke i fredagens OL-finale i 10 kilometer. Legene mener han ikke bør stupe ut i den forurensede elven Seinen.

– Sveriges olympiske komités (SOK) medisinske team har anbefalt meg å ikke stille opp, sier han til avisen Dagens Nyheter.

– Etter å ha vurdert deres anbefaling og alt man risikerer, så kjennes det ut som at den beste beslutningen er å hoppe av, fortsetter han.

Vannkvaliteten i Seinen har vært omdiskutert både før og underveis i OL. Den belgiske triatleten Claire Michel ble innlagt på sykehus etter å ha konkurrert i elven, men i etterkant ble det avkreftet at det dreide seg om en E.coli-infeksjon. Svenske Tilda Månsson var også blant dem som ble syke etter konkurransen.

– Vi støtter fullt ut Victors beslutning om å ikke delta. Etter å ha nøye overveid alle faktorer rundt Victor, er min anbefaling at han ikke skal svømme i Seinen som det ser ut nå. Helsen er alltid viktigst, sier SOK-lege Lykke Tamm.

Norske Henrik Christiansen skal delta i fredagens finale. Nordmannen trente i elven for første gang onsdag, etter at tirsdagens trening ble avlyst som følge av for dårlig vannkvalitet.

–Vi vurderer situasjonen annerledes, vi har ikke gitt noen sterke anbefalinger. Vi har diskutert situasjonen og fulgt med på resultatet av vannmålingen fra dag til dag, sier Norges lege Thomas Torgalsen til Nettavisen.

Ifølge AFP er det brukt omkring 16 milliarder kroner på å oppgradere kloakken og gjøre andre tiltak for å forbedre kvaliteten på vannet i Seinen fram mot OL.

(©NTB)

Read Entire Article