Satt ut av norsk hestesensasjon i OL: – Hva er denne dama laget av?

1 month ago 17



– Jeg hadde en kjempefølese igjennom hele veien, og det er såklart gøy når det skjer her, sier Freese til NRK.

Freese og hingsten Total Hope Old leverte varene og vel så det da de var i aksjon på dressurarenaen i OL – et steinkast unna slottet i Versailles.

– Hva er denne dama laget av? Nå kan hun ha sikret seg plass i finalen. Det er så rått at jeg har ikke ord. Helt spinnvilt, sa Discovery-ekspert Heidi Skar etter at Freese hadde vært i aksjon.

– Det var magisk, supplerte kommentator Tormod Bakke Johnsen.

Freeses prestasjon ble belønnet med 76,397 prosent av dommerne, noe som er to prosent forbedring på hennes karrierebeste. I denne sammenheng er det et stort sprang.

– Er det mulig?

Dressurkonkurransen foregår litt vest for Paris, i eventyraktige omgivelser. For publikum får denne utsikten mot slottet i Versailles når de ser på OL-øvelsen:

Dressur, OL i Paris

PRAKTFULT: Det var på denne banen at Freese leverte den imponerende poengsummen på 76,397, som også er personlig beste.

Foto: Martine Sørhus / NRK

– Det var virkelig fint. Det var kjempegøy. Jeg merket ganske tidlig i programmet at han er superfin, at han hører på meg og at det passer. Det var fantastisk, sier Freese til NRK.

Hun er den første norske dressurrytteren i OL-sammenheng siden 2012. Da var Siril Helljesen svært nærme en finale, og hun lar seg nå imponere over Freese.

– Det er helt rått. Hun leverer personlig beste når det virkelig gjelder, sier hun og fortsetter:

– Det er veldig stort det hun får til. Hun leverer en fantastisk bra prosent. Når jeg så det tenkte jeg «Å, er det mulig», det er virkelig råbra gjort.

De to beste i hver gruppe gikk direkte videre til finalen på onsdag, og tillegg fyltes finalefeltet opp av de seks øvrige rytterne med best score. Prosenten til den tysk-boende rytteren var høy nok, og hun er med det blant de 20 rytterne som skal delta i finalen

– Det at en norsk rytter får så høy prosent er utrolig godt gjort. Det er ingen norsk som har klart det i et sånt mesterskap, sier den tidligere OL-rytteren, Helljesen.

Tøff pulje

Freese og hingsten befant seg i en tøff pulje, hvor de hadde selskap av noen av verdens beste ryttere. Men det stoppet ikke den norske rytteren fra å imponere.

– Det var virkelig fint. Det var kjempegøy, altså jeg merka tidlig i programmet at han var superfin og at han hørte på meg, sa hun til NRK etter hun hadde vært i aksjon.

Tidligere kommentator Rita Morvik, er klar på hva dette betyr for hestesporten i Norge.

– Dette betyr mye for norsk dressursport. Jeg synes det er fantastisk morsomt det hun får til. Det er litt av en bragd, og er det beste som er gjort i moderne tid, sier hun.

Publisert 31.07.2024, kl. 15.08 Oppdatert 31.07.2024, kl. 15.29

Read Entire Article