Ruud var i kjempetrøbbel – slet seg videre i Paris-heten

1 month ago 19



(Ruud-Vavassori 4–6, 6–4, 6-3) Casper Ruud (25) er klar for 3. runde etter å ha vist stor mental styrke i en sliteseier mot italienske Andrea Vavassori (29).

1 av 5Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Publisert: 29.07.2024 17:39 | Oppdatert: 29.07.2024 17:55

– Jeg synes han havner litt unødvendig mye i trøbbel i dag, oppsummerer tennisekspert Dorthea Faa Hviding i Max’ OL-studio.

For Ruud var storfavoritt, men tapte det første settet 4–6. Starten truet OL-eksistensen til debutanten fra Snarøya, men i det andre og tredje settet viste Ruud høy klasse både sportslig og mentalt.

På stillingen 4-3 til Ruud i sett to holdt nordmannen Vavassori til «deucedeuceSpillet må fortsette til en spiller vinner to poeng på rad.» i italienerens servegame, da en uvanlig situasjon oppsto. I en sekvens hvor Ruud presset, mistet Vavassori plutselig en ball ut av lommen, noe som gjorde at spillet ble stoppet.

Ruud var tydelig oppgitt. Italieneren beklaget. Det hjalp lite for Ruud. For etterpå vant Vavassori det viktige poenget.

  • Se alt av OL på Max

1 av 2Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Like før brølte og sparket Ruud i bakken etter en personlig feil. Nordmannen var på vei til å ryke på et overraskende tap.

Ruud er rangert som nummer 9 i verden, mens Vavassori er nummer 206. Likevel var det sistnevnte som hadde initiativet.

Kunne Ruud komme tilbake og holde drømmen om OL-finale i live?

Les også: Ruud svarte på utrolig vis i OLs første kamp

1 av 3Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ganske raskt begynte 25-åringen å besvare spørsmålet. Med større presisjon økte Ruud presset på Vavassori. På stillingen 5–4 klarte nordmannen også endelig å bryte 29-åringen fra Torino og hente hjem det andre settet.

Med utligningen var Ruud tilbake. I det tredje settet brøt han Vavassori ved første mulighet og ga aldri ledelsen tilbake.

Nå venter argentinske Francisco Cerundolo (nummer 26 i verden) i 3. runde.

PS: Tidligere mandag gikk også Novak Djokovic videre etter å ha beseiret Rafael Nadal.

Read Entire Article