Ruud fikk publikum mot seg i OL-premieren - svarte på utrolig vis

1 month ago 23



PARIS (VG) (Casper Ruud – Taro Daniel 7–5, 6–1) Casper Ruud (25) er videre til 2. runde etter å lekt med både japanske Taro Daniel (31) og publikum i OL-debuten.

1 av 3Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

  • Joachim Baardsen, VG

    Joachim Baardsen, VG

Publisert: 28.07.2024 14:54

Casper Ruud takket nei til å spille under De olympiske leker i Tokyo for tre år siden. Søndag møtte tusenvis av tilskuere opp for å se den norske verdensstjernen OL-debutere i Paris.

Rangert som nummer åtte i verden startet Ruud å serve mot nummer 90. Allerede i det første gamet gikk det galt. 25-åringen fra Snarøya ble brutt umiddelbart.

På stillingen 4–3 til Daniel begynte publikum å rope japanerens fornavn. «Taro! Taro! Taro!» runget utover Roland-Garros-anleggets nest største bane her i Paris. Bare minutter senere utlignet Ruud til 4–4 og knyttet neven i glede.

Deretter tok nordmannen hjem det første settet med et nytt brudd til 7–5. I det andre settet skulle Ruud heve show-verdien ytterligere.

1 av 2Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Underveis i matchen kommuniserte Ruud flere ganger med teamet sitt på tribunen – ledet av pappa Christian. 25-åringen var flere ganger tydelig misfornøyd med eget spill, andre ganger jublet de sammen etter glitrende ballvekslinger.

Daniel vant mot Ruud under en turnering i Mexico i fjor, men på grusen i Paris viste det norske tennisesset etter hvert hvem som var sjefen. I japanerens andre servegame, brøt Ruud igjen etter et vedvarende press. Deretter ble 3–1 til 6–1 og to strake seier i to strake sett for Ruud i det som lenge var en tøff match.

I kampens nest siste poeng slo nordmannen et slag med ryggen til banen – mellom bena – utagbart for Daniel. Etterpå satte Ruud fingeren i øret og så opp mot publikum, som ga nordmannen umiddelbar jubel i respons.

VG kommer tilbake med reaksjoner fra Paris!

1 av 2Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

PS: I andre runde venter vinneren av oppgjøret mellom italienske Andrea Vavassori (29) og spanske Pedro Martinez (27), rangert som henholdsvis nummer 200 og nummer 45 i verden.

Read Entire Article