Rødt-Mímir ut mot Selbekk: – Forstår han ikke at det er krig?

1 month ago 25



UENIGE: Rødts Mímir Kristjánsson (t.v.) og Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. Foto: VG

Stortingspolitikeren reagerer sterkt på at Dagen-redaktøren stemte 20 ganger på Israel under årets Eurovision-semifinale.

lørdag 11. mai kl. 07:51

– Samtidig som IDF rykket inn i Rafah, sitter altså en voksen mann i Norge og stemmer 20 ganger på Israel i Eurovision for å heie dem fram, skriver Mímir Kristjánsson på X.

Han sikter til Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk, som fredag fortalte VG at han hadde stemt på Israel til det ikke var lov å stemme flere ganger.

– Hva slags pervers variant av Hunger Games er dette. Forstår ikke Selbekk at det er krig? spør Kristjánsson.

Selbekk sier til NRK at han er klar over kritikken fra Kristjánsson, og sier det er helt i orden at han har et annet syn enn han selv.

– Veldig engasjert

Lørdag kveld er det finale i Eurovision, og Israel har seilet opp som nummer to på bettinglistene. Samtidig pågår det kraftige demonstrasjoner i vertsbyen Malmö, der det protesteres mot Israels deltagelse på grunn av krigføringen i Gaza.

På X skrev Selbekk at stemmene hans til Israel var for «demokrati og mot hat, terror og antisemittisme».

Til VG utdypet han:

– Jeg synes alltid Eurovision har vært artig, men i år har jeg vært veldig engasjert og knyttet til situasjonen.

– Motbydelig

Mímir Kristjánsson sier til NRK at kritikken hans gjelder både Selbekk og Frp-topp Erlend Wiborg, som også har fortalt at han stemte på Israel. Rødt-politikeren sier han leser stemmegivingen som støtte til Israel.

– Det er motbydelig å støtte Israel under angrepene som nå pågår i Rafah, sier han til kanalen.

Frps Wiborg kaller utspillet fra Mímir Kristjánsson useriøst.

– For Israel er deltager i Eurovision, og da skal de behandles likt som alle andre. Det kan ikke være sånn at man sier at bare fordi man er fra Israel eller er jøde, at man ikke skal få delta, og at folk skal kunne stemme på den de ønsker, sier han til NRK.

Read Entire Article