Reuters: 50.000 demonstrerer mot kontroversiell lov i Tbilisi

1 month ago 30



Demonstranter vifter med georgiske flagg i Tbilisi 2. mai. Lørdag er det igjen demonstrasjoner i byen. Foto: Zurab Tsertsvadze / AP / NTB

Tusenvis demonstrerer lørdag mot den omstridte «utenlandsk agent»-loven i Georgias hovedstad Tbilisi.

lørdag 11. mai kl. 20:51

Ifølge nyhetsbyrået Reuters deltar så mange som 50.000 i protestene. Det franske nyhetsbyrået AFPs journalist på stedet melder også om tusener av deltakere.

Georgierne krever «utenlandsk agent»-loven fjernet.

Loven innebærer at organisasjoner og virksomheter som får mer enn 20 prosent av finansieringen fra utlandet, må registrere seg som utenlandske agenter. Den ses som et forsøk på å kneble vestligstøttede medier og organisasjoner i landet.

Georgia har vært preget av masseprotester mot regjeringen siden lovforslaget ble fremmet i april. Politiet har brukt både tåregass og sjokkgranater mot demonstrantene.

Loven har fått medhold i Georgias nasjonalforsamling, og regjeringen har sagt at de ønsker å få den innført innen midten av mai.

USA ga nylig uttrykk for dyp bekymring for loven, som ble omtalt som et demokratisk tilbakeskritt. EU-kommisjonens direktør for utvidelse Gert Jan Koopman har tidligere sagt at loven kan bli et hinder for Georgias EU-søknad.

Publisert: 11.05.24 kl. 20:51Oppdatert: 11.05.24 kl. 20:51

Relaterte emner

Read Entire Article