Reiselivet trenger et styrket tilbud på Kjevik

1 month ago 17



Tapet av direkteruter fra Kjevik flyplass til sentrale destinasjoner som Trondheim, London og nå København, utgjør en betydelig utfordring for Sørlandet, og spesielt for regionhovedstaden Kristiansand.

Foto: Tormod Flem Vegge

Å opprettholde og styrke Kristiansand som en attraktiv helårsby avhenger av god tilgjengelighet til og fra regionen. Dette er kritisk ikke bare for suksessen til prosjekter som «Møtebyen Kristiansand», men også for byens evne til å tiltrekke seg både turister og fastboende.

Redusert tilgjengelighet kan potensielt minske interessen fra internasjonale og nasjonale aktører som vurderer Agder som vertskap for store arrangementer, og svekker dermed både regionens og Kristiansands attraktivitet. Med en formidabel økonomisk vekst i reiselivsnæringen, som ifølge Asplan Viak opplevde en økning på 107 pst. siden 2019, er det klart at denne næringen spiller en avgjørende rolle for lokaløkonomien.

For å støtte denne veksten og styrke regionens posisjon, må det investeres i å gjenoppbygge og utvide rutenettet ved Kjevik. Det er på tide å utfordre flyselskapene, inkludert Widerøe og SAS, til å komme på banen og gjenopprette samt øke antall ruter. Dette vil ikke bare støtte reiselivet, men også sikre at Kristiansand forblir en levende og tiltrekkende helårsdestinasjon.

En forbedret infrastruktur vil styrke hele Agders evne til å være konkurransedyktig nasjonalt og internasjonalt, tiltrekke seg besøkende, arrangører og nye bedrifter, og samtidig skape en region som er attraktiv for både bosetting og næringsliv.

Read Entire Article