Politiets logg: Patrulje tok kontakt med Marius Borg Høiby 33 minutter før han ble pågrepet

1 month ago 24



I begynnelsen av august ble Marius Borg Høiby siktet for vold og skadeverk.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit har siden innrømmet å ha brukt vold mot ekskjæresten i en leilighet på Frogner, natt til 4. august.

Kvinnens bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, har tidligere sagt at volden skal ha bestått av blant annet kvelertak og flere slag.

Politiet fikk først melding om saken klokka 12.30 søndag 4. august. Det viser et utdrag fra loggen hos Oslo-politiet, som NRK har fått innsyn i.

NRK har vært i kontakt med politiet, som ikke ønsker å kommentere saken.

Første melding

«Melding til politiet på telefon om voldshendelse utført i en leilighet på Frogner i løpet av natten. Fornærmede er på stedet sammen med melder. Mistenkte er ikke på stedet».

Det er det første som registreres skriftlig av politiet.

34 minutter senere er en patrulje framme på stedet og snakker med fornærmede, i tillegg til personen som meldte fra om hendelsen.

Høiby har tidligere innrømmet voldsbruk i kokainrus.

I en uttalelse til NRK forrige uke skrev han blant annet:

Etter at siktelsen mot Høiby ble kjent, har også to andre ekskjærester anklaget ham for vold. Begge har status som fornærmet, og sakene deres etterforskes som vold i nære relasjoner.

Begge sakene er såkalte undersøkelsessaker. Denne koden brukes i saker der politiet ikke har nok informasjon til å vurdere om det skal opprettes straffesak, eller ikke.

Avhør utsatt

Høiby skulle etter planen avhøres i dag, torsdag, men avhøret ble avlyst.

Årsaken var at Høibys forsvarer, Øyvind Bratlien, var forhindret fra å stille torsdag. Avhøret er derfort utsatt til neste uke.

Det bekrefter politiinspektør Henriette Taxt Røstadli til NRK.

Publisert 22.08.2024, kl. 15.01 Oppdatert 22.08.2024, kl. 15.24

Read Entire Article