Politiet om knivstikkingen på Tjuvholmen: Video viser hendelsen

1 month ago 39



– Mistankegrunnlaget er styrket når det gjelder siktelsen på drapsforsøket og grov kroppsskade, skriver politiet i en pressemelding.

Natt til lørdag 3. august ble to menn i 20-årene knivstukket ved en uteservering i Oslo. Foto: Adnan Ayanle / PSP

Publisert: 13.08.2024 14:45

Gjennom etterforskningen i saken hvor to personer ble knivstukket, begynner politiet å få et klart bilde av hendelsen og hendelsesforløpet i saken.

Politiet har også fått video som viser hendelsen. Det skriver politiet i en pressemelding.

Mistankegrunnlaget er styrket når det gjelder siktelsen på drapsforsøket og grov kroppsskade, skriver Politiet i en e-post. Hvorvidt handlingen er motivert av de fornærmedes legning, er fortsatt en del av etterforskningen.

Begge de to siktede som ble fremstilt for varetekt forrige uke, ble fengslet i to uker på bakgrunn av bevisforspillelse og gjentagelsesfare.

Saken etterforskes fortsatt med høy prioritet, ifølge politiet.

Politiets hovedhypotese er at de fornærmede ble angrepet på grunn av deres legning. Foto: Adnan Ayanle / PSP

Nekter straffskyld

Natt til lørdag 3. august ble to menn i 20-årene knivstukket ved en uteservering på Tjuvholmen.

Paret skal også ha fått også slengt etter seg hatefulle ytringer knyttet til deres legning.

Fire ungdommer på 14, 15 og 17 er siktet for drapsforsøk og hatkriminalitet. De to 17-åringen ble forrige uke varetektsfengslet i to uker.

Den ene 17-åringen nekter straffskyld på alle punkter. Den andre 17-åringen knytter seg til handlingen han er siktet for, men nekter straffskyld.

De to mennene som ble angrepet var kjærester. Politiets hovedhypotese er at de fornærmede ble angrepet på grunn av deres legning.

Les også

Knivstikkingen på Tjuvholmen: – Debatten om ungdomskriminalitet er blitt altfor ensidig

Mistenkt for flere alvorlige forhold

Under fengslingsmøtet viste retten til at den ene 17-åringen er mistenkt for svært mange alvorlige straffbare forhold over en kort tidsperiode, og handlingenes alvor har eskalert.

Retten viser til at politiet forgjeves har forsøkt en rekke virkemidler for å stoppe 17-åringen fra å begå ny kriminalitet, blant annet bortvisning og oppholdsforbud.

De to 17-åringene er ifølge TV 2 siktet for flere ran og voldshandlinger i perioden fra april til nå. Flere av forholdene hadde de to 17-åringene begått sammen.

De to er ifølge politiet også siktet for ranet av en Norway Cup-deltager utenfor Paleet på Karl Johans gate.

Read Entire Article